Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко: Вороненков отримав українське громадянство автоматично

Вівторок, 21 лютого 2017, 15:26

Генпрокурор України Юрій Луценко заявляє, що екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков отримав українське громадянство, оскільки мав близьких родичів в Україні.   

Про це він розповів у вівторок під час брифінгу.

"Чинне законодавство України передбачає автоматичне надання громадянства після надходження заяви від громадянина, в якого є родичі першої лінії, що проживають на території України", - сказав він.

Луценко додав, що у Вороненкова такі родичі проживають в "одній із південних областей України".

"Тому він скористався наданою чинним законом можливістю стати громадянином України", - додав Луценко.

Він додав, що це накладає на Вороненкова додаткові обов’язки "в тому числі, відповідати за свої дії, які імовірно шкодили територіальній цілісності і суверенітету України".

"Ми це звичайно перевіримо, але не треба забувати необхідність використати його покази у справі по державній зраді Януковича. На все приходить час розплати", - сказав він.  

Як відомо, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, який восени 2016 року виїхав із Росії, а в грудні отримав українське громадянство, заявив, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляє, що його не було в залі під час голосування.

Луценко вже раніше заявляв, що генпрокуратура оцінить факт голосування екс-депутатом Російської Федерації Денисом Вороненков, який свідчив у справі держзради Віктора Януковича, за анексію Криму.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування