Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пономарьов думає, що за вбивством Вороненкова стоять російські генерали

Четвер, 23 березня 2017, 14:30

Екс-депутат Державної думи Російської Федерації Ілля Пономарьов, який проживає в Києві, вважає, що за вбивством його колеги Дениса Вороненкова стоять російські правоохоронці.

Про це він сказав на спільному брифінгу в генпрокурором України Юрієм Луценком в Київ.

"Він (Вороненков – ред.) багато знав про те, що є найбільш вразливим елементом для всієї путінської влади. Їх фінансові потоки", – зазначив Пономарьов.

Як відомо, Вороненков був фігурантом гучної кримінальної справи "Трьох Китів" про контрабанду меблів.

"Багато генералів втратили свої позиції, було змінено керівництво митної служби. На цьому Денис нажив безліч ворогів. Ці вороги вже влаштовували замах на нього, коли він був в Росії", – зазначив також Пономарьов.

За його словами, після переїзду в Україну Вороненков збирався працювати над розслідуванням російських корупційних справ, хотів зробити недержавний центр, щоб розслідувати відмивання грошей російськими правоохоронцями.

"Йому не дали це зробити, моя основна версія: за цим стоять ті самі люди, той же генерал Феоктистов (генерал ФСБ Олег Феоктистов, звільнений з "Роснефти", де він очолював службу безпеки - ред.)", говорить Пономарьов.

"На додаток хочу сказати, що в Росії в ФСБ є кілька генералів, у яких є право прямого дзвінка президенту РФ Путіну. Феоктистов – один з таких генералів. Тобто – це людина, яка може доповідати президенту через голову навіть керівника ФСБ", – додав він.

Пономарьов висловив надію, що професіоналізм українських правоохоронців дозволить розкрити цю справу.

Читайте також Довідка: Хто такий Вороненков і що він робив в Україні

Як відомо, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Невідомий чоловік здійснив постріли з пістолета. Охоронець Вороненкова вистрелив у нападника. Наразі обидвоє знаходяться в лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Слідство розглядає пріоритетною версію дій Російської Федерації.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування