Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивця Вороненкова 6 березня був у Донецьку – Луценко

Неділя, 2 квітня 2017, 11:19
Вбивця Вороненкова 6 березня був у Донецьку – Луценко

Вбивця екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, колишній нацгвардієць Павло Паршов, 6 березня перебував на території окупованого Донбасу і мав контакти з проросійськими бойовиками.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, пише Liga.net.

"6 березня кілер перебував на тимчасово окупованій території, а саме в Донецьку... Нацгвардійцям України заборонено перебувати в цьому районі. Ми обшукали квартиру, де він був з двома людьми... Крім того, у кілера були зв'язки з терористами в зонах, які Україна не контролює", - розповів Луценко.

Все це, за його словами, дає підстави підозрювати, що вбивство Вороненкова було замовлено в Кремлі.

Луценко нагадав, що Вороненков збирався дати свідчення проти екс-президента-втікача Віктора Януковича.

"Свідок Вороненков, звичайно, загинув не через ті заяви, які вже зробив, а через ті, які збирався зробити", - вважає генпрокурор.

Луценко повідомив також, що екс-депутат збирався заснувати в Україні центр з розслідування корупції в ФСБ.

Як повідомлялося, в суботу начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що Вороненкова встигли допитати у справі про злочини під час Євромайдану.

Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомивправоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

СБУ перевіряє, чи причетний вбивця Вороненкова до ФСБ.

Українська влада попередньо підозрює руку Москви у вбивстві Вороненкова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування