У Калинівці загасили вогонь у 7 будинках і перевірили 38 заявок

Четвер, 28 вересня 2017, 08:49

У зоні ураження від вибухів на військових складах у Калинівці призупинено навчання, зберігається обмеження на рух транспорту.

Державна служба з надзвичайних ситуацій станом на 7 ранку 28 вересня повідомляла, що "спостерігається поодинока детонація боєприпасів", але станом на 8 ранку такої інформації немає.

Проте досі закрито рух усіх видів транспорту: на автодорозі Житомир – Могилів-Подільський; на залізничному перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці; у небі в радіусі 50 кілометрів від міста Калинівка.

Підрозділи ДСНС ліквідували загоряння 7 споруд, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Також вони моніторять протипожежний стан населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації.

Піротехніки ДСНС (17 розрахунків, 84 особи та 32 одиниці техніки) спільно з представниками Нацполіції здійснюють подворовий обхід та виконують заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів. Виконано 38 заявок із 73.

 
ДСНС

Досі відключено лінії електропередач Калинівка – УкрФлора та Калинівка – Лаврівка, а від газопостачання відключено с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

Як відомо, евакуйовано понад 30 000 осіб. Заходи з евакуації населення тривають.

Евакуаційні та громадські організації пройшлися по домівках, щоб вивезення людей похилого віку, інвалідів, дітей у безпечні місця. Працюють психологи ДСНС.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області. Постраждали щонайменше дві особи, евакуйовано понад 30 тисяч людей.

Слідчі відпрацьовують 4 основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу, одна з них – диверсія.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що на складах боєприпасів у Калинівці було 83 тисячі тон боєприпасів, із них лише 68 тон були готовими до застосування.

Президент Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і притягнути до відповідальності винних у ситуації в Калинівці.

Міноборони взяло під посилену охорону низку військових стратегічних об'єктів.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування