Саакашвілі на "Марші": Ми будемо зносити їхню будку, Ахметов - ворог України

Неділя, 17 грудня 2017, 13:47
Саакашвілі на Марші: Ми будемо зносити їхню будку, Ахметов - ворог України
Є.Руденко

Лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі "готовий до переговорів з представниками влади лише про відставку президента" і заявив, що олігарх Рінат Ахметов - "ворог України".

Про це Саакашвілі заявив 17 грудня, виступаючи зі сцени після "Маршу за імпічмент" на Майдані.

"За ці дні ми показали, що українці більше не будуть терпіти, ми будемо зносити їх будку. Собачої будки більше не буде у владі... У нас немає СБУ, у нас служба безпеки бариг. Це була спецоперація ФСБ проти мене руками СБУ... У нас немає Нацгвардії, це група особистих гвардійців кардинала", - заявив Саакашвілі.

"Я доб'юся того, що їхні рахунки (рахунки влади - ред.) заморозять, що їм не будуть подавати руку на заході, а ФБР буде їх ловити. Ми готові до переговорів, але домовлятися тільки про одне - про відставку (президента - ред.). Я пропоную Порошенку зустріч - говорити про те, як вони повернуть гроші, припинять корупційні схеми і заберуться", - додав лідер "РНС".

Саакашвілі додав, що Україна "в полоні у олігархів".

"Провал олігархату - наша мета. Наша революція - антиолігархічна. Ворог України - Ахметов. Я бачив його один раз - на футбольному матчі, у нього очі холоднокровного вбивці. Ця людина вбивала багато людей на Донбасі в 90-х, зараз він вбиває кожного в Україна через тарифи і екологію", - заявив він.

На сцені поруч із Саакашвілі також присутня його дружина Сандра Рулофс, виступили учасники Революції на граніті - Олександр Доній та Степан Хмара, назвавши політику чинного президента найбільшою загрозою для України і закликавши українців "мирним способом прибрати Порошенка".

Як відомо, раніше Саакашвілі заявив, що готовий йти на переговори з президентом України Петром Порошенком та перерахував низку питань у переговорах з усіма політичними суб'єктами, включно з Банковою, у яких, за його словами, не може бути жодних компромісів. 

Також стало відомо, що Саакашвілі написав листа Петру Порошенку з пропозицією примирення.

Ввечері 8 грудня Саакашвілі затримали і помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ.  Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

11 грудня Печерський райсуд Києва відмовився задовольняти клопотання прокуратури, яка просила для Саакашвілі цілодобовий домашній арешт та відпустив екс-президента Грузії на час розслідування, не обравши йому жодного запобіжного заходу.

15 грудня Генпрокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої інстанції відправити Саакашвілі під домашній арешт.

Євген Руденко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування