У БПП запропонували відкласти голосування закону про деокупацію

Понеділок, 18 грудня 2017, 10:24

Законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу потребує додаткових консультацій.

Про це повідомила на погоджувальній раді парламенту в понеділок перший заступник глави Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Закон щодо реінтеграції зараз потребує додаткових консультацій до одного моменту", - зазначила вона, але не пояснила, чого саме стосуватимуться консультації.

Віце-спікера доповнив глава фракції БПП Артур Герасімов. За його словами, консультації необхідні "до моменту утвердження санкцій проти країни агресора і звільнення наших заручників".

Представник президента у Верховній Раді, депутат Ірина Луценко також пояснила, для чого потрібні консультації.

За її словами, законопроект зазнав багато правок, і від стратегії президента щодо мирного і дипломатичного повернення Донбасу під контроль української влади "залишилося дуже мало".

"Тому закликаю вас дочекатися висновку юридичного управління і з розумінням поставитися до деформованої стратегії і закликаю, все ж таки, провести додаткові консультації для того, щоб цей законопроект мав такий вигляд, в якому вносив його президент", - зазначила вона.

Геращенко попросила депутатів врахувати, коли цей законопроект має стояти в порядку денному, щоб Україна "виграла тактично".

Як відомо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій сказав, що законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу можуть почати розглядати 19 або 20 грудня.

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини вважають, що законопроекту про деокупацію Донбасу не вистачає чіткості в питаннях захисту прав і свобод людини.

6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу.

Також в цей день депутати підтримали законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської та Донецької областей.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування