Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд пом'якшив запобіжний захід одеському активісту Стерненку

Четвер, 21 грудня 2017, 23:35

Колишньому керівнику одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку пом'якшили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє Укрінформ.

Судова колегія Апеляційного суду Одеської області частково задовольнила скаргу адвоката Стерненка на ухвалу суду першої інстанції, який обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за підозрою у причетності до наркобізнесу.

"Колегія суддів частково задовольнила скаргу адвоката Вадима Оксюти і визначила запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 19 до 7 години терміном до 12 лютого", - заявили в суді.

Коментуючи рішення суду, активіст і його адвокат Вадим Оксюта висловили сумніви у достовірності документальних доказів, наданих судам першої та другої інстанцій.

"Сторона обвинувачення і суди Одеси останнім часом піддають мене та інших громадських активістів незаконним репресіям та ув'язненням. Я впевнений, що по усіх трьох підозрах, які проти мені висунуті, врешті, будуть винесені виправдальні вироки. Бо доказів моєї провини у жодному з кримінальних проваджень просто не існує", - підкреслив Стерненко.

Стерненко підозрюєтся також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси.

5 листопада суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внести заставу в сумі 608 тисяч гривень, яка була внесена головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим.

Стерненко також відомий участю у зриві концерту російського артиста Костянтина Райкіна в Одеському театрі.

Читайте також: Активіст Сергій Стерненко, який блокує концерти: Бабкін хоч нагород із рук убивць не брав, з Лорак ситуація складніша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: