Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Радбез ООН посилив санкції проти Північної Кореї

Субота, 23 грудня 2017, 00:13

Нові санкції ООН ще більше обмежують постачання палива в КНДР і забороняють експорт широкого кола товарів.

Про це пише DW.com.

Рада Безпеки ООН 22 грудня одноголосно прийняла рішення посилити санкції проти Північної Кореї через безперервні ракетні і ядерні випробування в цій країні.

З 1 січня дозволено поставляти в КНДР вже не 2 млн., а лише 500 тисяч барелів палива на рік. Заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева. Забороняються також поставки Пхеньяну промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів.

Стосовно 16 фізичних осіб запроваджені візові заборони. Їхнє майно за межами КНДР підлягає заморожуванню. Північнокорейці, що працюють за кордоном і відправляють гроші додому, мають бути репатрійовані протягом 12 місяців.

Як повідомлялося, 29 листопада Північна Корея заявила про успішне випробування міжконтинентальної ракети Hwasong-15.

Після цього держсекретар США Рекс Тіллерсон повідомив, що Вашингтон готує великий перелік потенційних санкцій проти КНДР.

На засіданні ООН, скликаному у зв'язку з останнім ракетним випробуванням КНДР, представник США Ніккі Гейлі закликала всі країни припинити дипломатичні зв'язки з цією країною.

Вона також заявила, що США не шукають війни з КНДР, але якщо вона відбудеться, режим Північної Кореї буде повністю знищений.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування