Порошенко вимагає скасувати е-декларування для громадських активістів

Понеділок, 15 січня 2018, 13:08
Порошенко вимагає скасувати е-декларування для громадських активістів

Президент Петро Порошенко просить депутатів Верховної Ради скасувати вимогу про зобов’язання громадських активістів подавати електронні декларації.

Про це на засіданні погоджувальної ради 15 січня заявила представник президента у ВР Ірина Геращенко.

"Президент наполягає і просить парламент визначитися з позицією президента і підтримати по законопроектах №6674, №6675 щодо електронного декларування, де виключається обов’язок подавати е-декларації громадськими активістами, фізичними особами, що отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної та іншої допомоги", - сказала Луценко.

Як відомо, 27 березня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

На зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що законопроект повинен бути підписаний через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Проте президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

ЄС розкритикував ухвалені раніше Верховною радою і підписані президентом Порошенком поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

На початку липня президент Петро Порошенко подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування майна антикорупційними громадськими організаціями.

У вересні 2017 року Порошенко закликав ВР якомога скоріше ухвалити внесений ним законопроект про скасування електронного декларування для громадських активістів–антикорупціонерів. 

У листопаді 2017 року Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала українську владу припинити переслідувати та залякувати активістів та громадські організації.

Мінфін хоче зобов'язати фізосіб з високими доходами подавати щорічну декларацію. 

Читайте також: Солодка помста. Хто з громадських діячів покаже декларації

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування