Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cуд продовжив арешт Крисіна

Понеділок, 16 липня 2018, 18:28

Дарницький районний суд продовжив термін тримання під вартою Юрію Крисіну до 13 вересня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Також до цієї дати продовжили арешт ще одному з фігурантів цієї справи – Сергієві Чемесу, якого обвинувачення називає одним із "тітушок". Він, зокрема, допитував викрадених активістів, зазначає видання.

Під час засідання продовжували зачитувати обвинувальний акт, але суд вирішив перервати цей процес на 54 сторінці із 62, щоб ухвалити рішення про продовження запобіжного заходу.

Обвинувачення наполягало на продовженні арешту, тоді як адвокат Крисіна зазначила, що прокурори перерахували рішення, але не навели докази.

"Сам обвинувачений був долучений до засідання через відеозв’язок, на репліки прокурора Донського реагував агресивно", - додає видання.

Наступне засідання у цій справі заплановано на 20 липня.

В обвинувальному акті вказується, що Крисін організовував побиття учасників Євромайдану, а його дії координував лідер проросійської організації "Оплот" Євгеній Жилін.

Прокурор Олексій Донський не виключив, що наступного разу підсудного можуть доставити особисто, а не залучати в режимі відеоконференції, щоб не мати перебоїв зі зв'язком та забезпечити його належну поведінку.

Раніше повідомлялося, що суд дав п'ять років реального строку співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року.  

Прокуратура та потерпілі подали апеляцію на це рішення.

Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Народний депутат Мустафа Найєм писав, що Крисін свого часу працював директором фірми "П'ятий регіон", співробітники якої охороняли "Авант-Банк", афілійований із екс-генпрокурором Віталієм Яремою. Головою правління "Авант-Банку" тоді був чинний керівник Миколаївської області і екс-нардеп від БПП Олексій Савченко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:18
фотоБув дорожчим за золото: в Англії виявили рідкісний барвник давньоримської знаті
13:12
Білий дім: Оборонного пакту із Саудівською Аравією не буде без нормалізації відносин з Ізраїлем
13:00
фотоСпочатку б’ють ворога, потім крашанки: як українські військові святкують Великдень
12:49
Росія готує першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області – розвідка Британії
12:30
Останні російські удари по енергосистемі завдали збитків на понад $1 млрд - Галущенко
12:16
фотоНа Великдень війська РФ скинули вибухівку на авто з людьми у Покровському районі
12:06
Berkshire скоротила свою частку в Apple на 20% з 2023 року
11:54
Вселенський Патріарх закликав Україну та Росію до обміну полоненими "всіх на всіх"
11:39
Спецслужби готуються до російських диверсій по всій Європі – ЗМІ
11:20
відеоУкраїнські полярники показали морського леопарда, що "засмагає" на крижині
Усі новини...
Реклама: