Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фейгін: Сущенка перевели до "карцеру" з міркувань безпеки

Субота, 29 грудня 2018, 22:04
Фейгін: Сущенка перевели до карцеру з міркувань безпеки

Російські тюремники перевели політв'язня, незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка не у карцер, а у "приміщення камерного типу", і зробили це "з міркувань безпеки".

Про це заявив громадський захисник журналіста Марк Фейгін, пише "Укрінформ".

За його словами, Сущенко перебуває не у карцері, а в ПКТ (приміщення камерного типу - ред.), куди найчастіше відправляють порушників режиму.

"Але Роман таким не є і, як пояснили захисту в колонії, його помістили туди "з міркувань безпеки", - зазначив Фейгін. 

"Нам, не перебуваючи у колонії постійно, важко оцінювати, чи загрожує Сущенку якась небезпека, якби його розмістили у загальному приміщенні. Ну ось, наприклад, він як іноземний громадянин має право не працювати у колонії. І не буде працювати. А інші люди братимуть участь у виробничому процесі. в принципі, це може викликати деяке напруження", - додав він.

Також Фейгін заявив, що ПКТ, де перебуває Сущенко, - "це опалюване приміщення, яке мало відрізняється від інших".

"Там немає розеток, і таким чином, Сущенко наразі не має можливості закип'ятити воду, чи дивитися телевізор. Він також не може тримати при собі деякі потрібні особисті речі, що доступно тим, хто перебуває у звичайних камерах", - додав захисник.

Він зазначив, що Сущенко оголошують підйом не о 6:30, як годиться для звичайного в'язня, а о 5:00, відповідно до розпорядку ПКТ.

"Таким чином, цілеспрямованого "відвертого знущання" над моїм підзахисним немає - є бюрократичні двозначності, коли до людини, поміщеної до ПКТ з міркувань безпеки, застосовують правила і розпорядки, як до порушника режиму. Захист працює над вирішенням цих режимних та побутових проблем. Сподіваємося встигнути до часу приїзду до нього на побачення його близьких", - додав Фейгін.

Захисник уточнив, що до Сущенка скоро мають приїхати дружина і дочка, які отримали право на довге побачення з політв'язнем. 

Нагадаємо,

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування