Мадуро каже, що готовий до перевиборів, але тільки в парламент

Середа, 30 січня 2019, 15:02

Відсторонений президент Венесуели Ніколас Мадуро заявляє, що готовий до проведення позачергових виборів до парламенту.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню "РИА-Новости".

"Було б дуже добре провести дещо раніше парламентські вибори, це була б дуже хороша форма політичної дискусії, гарне рішення з народним голосуванням. Я підтримав би, якби раніше були проведені вибори в Національну асамблею", - сказав Мадуро.

Разом з тим він проти президентських виборів.

"Президентські вибори відбулися менше року тому, 10 місяців тому, вони відбулися за всіма конституційними і легальними параметрам. Я завоював 68 відсотків голосів виборців. Я переміг легітимно, ми провели вибори за допомогою прозорої електронної системи, з міжнародним наглядом", - сказав Мадуро.

Вимогу частини міжнародного співтовариства провести нові президентські вибори він назвав безглуздям і шантажем.

"Це безглуздя частини країн, схиблених на політиці Дональда Трампа. Але хто вони такі, щоб вирішувати тут? Ми не приймаємо ультиматум ні від кого в світі, не приймаємо шантажу", - сказав Мадуро, додавши, що "якщо імперіалісти хочуть нових виборів, нехай почекають 2025 року".

Він також запевнив, що готовий вести діалог з опозицією.

"Уряди Мексики, Уругваю, Болівії, Росії, Ватикан, деякі європейські уряди підтримують діалог. Я готовий сісти за стіл переговорів з опозицією, щоб ми поговорили на благо Венесуели, для світу і її майбутнього", - сказав Мадуро.

Він додав, що відправляє листи урядам небайдужих країн, щоб вони підтримали діалог в Венесуелі.

Нагадуємо:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: