Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДБР поки не може повідомити про підозри у справі про "виборчі піраміди"

Четвер, 28 березня 2019, 13:04

Держбюро розслідувань поки не зібрало доказів провини для оголошення підозри кому-небудь в кримінальному провадженні про так звані "виборчі піраміди" на виборах президента.

Про це на брифінгу 28 березня заявив директор ДБР Роман Труба, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що Бюро розслідує провадження за даним фактом на підставі зібраних СБУ матеріалів.

"З огляду на те, що можливим фігурантом, можливою особою, яка причетна до скоєння цього злочину, може бути народний депутат, підслідність цього кримінального провадження було визначено за ДБР. У цьому провадженні ми працюємо разом з процесуальними керівниками – ГПУ, а також з оперативними співробітниками СБУ, які здійснюють оперативний супровід", - пояснив Труба.

За його словами, ДБР провело значну кількість слідчих дій.

"На даний час ми не зібрали достатньо доказів провини того чи іншого суб'єкта, який підслідний ДБР. Тому в даний час підозри нікому не пред'явлені", - повідомив директор Бюро.

Труба також нагадав, що ДБР неодноразово вживало заходів для допиту нардепа від фракції "Батьківщина" Валерія Дубіля, але він так і не прийшов до них.

"Ми на цьому не зупинимося, будемо продовжувати надсилати листи і повістки для допиту народного депутата, щоб встановити істину і дати відповідь, чи причетний він до механізму підкупу, чи вчинила ця людина злочин", - сказав Труба.

Він висловив жаль з приводу того, що відсутні механізми примусового виклику народного депутата на допит, нагадавши, що "для цього нам необхідно отримати дозвіл Верховної Ради".

Читайте також: Справа підкупу Тимошенка. Що відомо про затриманих, і до чого тут Дубіль

МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка

Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадаємо:

  • 21 лютого відбулися масові обшуки СБУ та ДБР у пов'язаних із "Батьківщиною" офісах.
  • Загалом майже одночасно було проведено понад 40 обшуків. За їхніми результатами у Києві СБУ скликала цілу прес-конференцію, де заявила, що викрила "виборчу піраміду" під керівництвом народного депутата.
  • Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що мова йде про депутата Валерія Дубіля, якого ДБР вже кілька разів викликало на допит.
  • У прес-службі Тимошенко заявили, що Нацполіція відкрила два кримінальних провадження за її заявами – про підкуп виборців на користь кандидата Петра Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.
  • Зазначалося, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко скуповує голоси "через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції Березенко".
  • Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем.
  • Також Аваков говорив, що Березенко є фігурантом кримінальних проваджень за заявами мінімум двох кандидатів у президенти.
  • 23 лютого Березенко заявив, що чекає вибачень від Авакова за "поширення недостовірної інформації, яка принижує честь, гідність та політичну репутацію".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: