Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розведення біля Золотого почали попри порушення режиму тиші

Вівторок, 29 жовтня 2019, 15:57
Розведення біля Золотого почали попри порушення режиму тиші

Розведення військ біля Золотого в Луганській області відбувається попри недотримання бойовиками режиму тиші впродовж 7 днів.

Джерело: дані зведення штабу операції Об’єднаних сил.

Деталі: Як свідчать дані зведень кінця жовтня, як мінімум одного разу – 27 жовтня у ранковому зведенні повідомлялося про обстріл бойовиків "неподалік Золотого-4 (у межах ділянки розведення) – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї".

 

Та сама інформація була опублікована на сайті Міноборони.

 
Для збільшення натисніть на зображення

Чому це важливо:  Одна із обов’язкових умов для розведення сил і засобів – дотримання режиму тиші протягом 7 днів.

Що було раніше: 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів у Золотому стартував у вівторок.

Цього ж дня в штабі ООС повідомили, що бойовики "5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4)".

Однак пізніше військові заявили, що обстріл у цьому районі "відбувся не в зоні розведення сил та засобів".

Що було раніше: На початку жовтня розведення військ не розпочалося саме через порушення бойовиками режиму тиші, про що заявив сам очільник МЗС Вадим Пристайко.

Передісторія:

  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петровському та Золотому.  
  • 6 жовтня лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький разом із ветеранами АТО (нині – ООС) прибули до Золотого на Луганщині та заявили про готовність захищати селище у випадку відведення українських військ. Його підтримала й "Українська добровольча армія".
  • 7 жовтня глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у Петрівському та Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.

Знати більше:

Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: