"Журналіст" Портнов сходив в офіс Зеленського, щоб поскаржитися на журналістів

Понеділок, 18 листопада 2019, 13:33
Журналіст Портнов сходив в офіс Зеленського, щоб поскаржитися на журналістів

Ексзаступник глави адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що 18 листопада зустрівся в офісі президента з заступником голови ОП Кирилом Тимошенком і поговорив про свободу слова та журналістів.

Джерело: Telegram-канал Портнова, пресслужба Офісу президента

Дослівно Портнов: "Зустріч з заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенко відбулася за підсумками попереднього засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, в рамках якого функціонери Радіо Свобода дезінформували керівництво країни про проблеми з безпекою їх журналістів.

На сьогоднішній зустрічі мною була виражена зустрічна стурбованість ситуацією зі свободою слова, захистом прав і свобод громадян, випадками перешкоджання професійній адвокатської та журналістської діяльності, протиправним втручанням в приватне життя громадян і проведенням незаконних оперативно-технічних заходів під виглядом журналістської діяльності".

Дослівно ОП: "Портнов наголосив, що занепокоєний загрозою свободі слова та перешкоджанням його адвокатській і журналістській діяльності, оскільки є штатним телеведучим каналу "112 Україна" і має офіційне редакційне завдання".

Деталі: Портнов написав, що як приклад навів Тимошенко випадок з діяльністю журналістів "Радіо Свобода". Він також заявив, що сподівається на "швидке" і "ефективне" розслідування "протиправної діяльності" журналістів.

Він заявив, що журналісти не мають законних підстав його переслідувати: він уже 6 років як не держслужбовець. 

За його словами, стеження шкодить його адвокатській діяльності, бо ніхто не захоче стати клієнтом такого адвоката.

У ОП відзначили, що візьмуть до відома "аргументи Портнова у конфлікті з журналістами "Радіо Свобода".

В офісі Зеленського називають Портнова "адвокатом і журналістом".

Що було раніше: 14 листопада в Офісі президента відбулося перше засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, де заслухали поліцію і МВС стосовно справ за заявами журналістів видання "Радіо Свобода" й ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнов.

Нагадаємо:

  • Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом погроз журналістам "Радіо Свобода" з боку Портнова.
  • Після цього Нацполіція отримала заяву адвоката Андрія Портнова і розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання діяльності журналістів та порушення недоторканності приватного життя.
  • Крім того провадження щодо погроз від Портнова прокурорам Генпрокуратури є в Служби безпеки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: