Силовики відзвітували в ОП про хід справи "Портнов проти журналістів"

Четвер, 14 листопада 2019, 17:51

В Офісі президента відбулося перше засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, де заслухали поліцію і МВС стосовно справ за заявами журналістів видання "Радіо Свобода" й ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнов.

Джерело: сайт президента

Деталі: Заступник начальника головного слідчого управління Нацполіції Олександр Ковтун повідомив, що 6 листопада було відкрите кримінальне провадження на підставі інформації про те, що колишній перший заступник глави АП Портнов перешкоджав і погрожував журналістам "Радіо Свобода".

За даними слідства, Портнов опублікував на своїй сторінці у месенджері "Телеграм" персональні дані водія знімальної групи "Радіо Свобода", яка розслідує його діяльність.

Зазначається, що в рамках розслідування допитано журналіста РС Михайла Ткача та водія автомобіля знімальної групи.

Паралельно, повідомив Ковтун, до поліції надійшла заява представника Портнова про перешкоджання його професійній діяльності як журналіста та збирання конфіденційної інформації про нього. У зв’язку з цим відкрите інше кримінальне провадження.

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко наголосив, що розслідування цього провадження веде головне слідче управління Нацполіції.

Пряма мова: "Це свідчить про достатню увагу, яку приділено органами досудового розслідування цьому випадку".

 

Більше деталей: Сам Портнов у четвер написав у "Телеграм" наступне:

"Друзі, інформую, що сьогодні був допитаний в Національній поліції за двома заявами - одіозного Радіо Свободи проти мене і мого проти Радіо Свободи.

З огляду на те, що ми проходимо з журналістами Радіо Свободи по одній статті - перешкоджання професійній діяльності, на допиті я висловив готовність відбути покарання з журналістами скандального Радіо разом, в одній колонії і в один термін".

Що було раніше:

  • Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом погроз журналістам "Радіо Свобода" з боку Портнова.
  • Після цього Нацполіція отримала заяву адвоката Андрія Портнова і розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання діяльності журналістів та порушення недоторканності приватного життя.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...