Венедіктова спростувала один з успіхів, яким хвалилися в МВС

Четвер, 16 липня 2020, 15:43
Венедіктова спростувала один з успіхів, яким хвалилися в МВС

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що насправді жодних замовників масової перестрілки в Броварах, яка сталася наприкінці травня, ще не встановлено, хоча МВС раніше заявляло протилежне.

Джерело: заява генпрокурора Ірини Венедіктової на координаційній нараді з керівниками силових відомств у четвер, про яку пише "Укрінформ"

Пряма мова: "Наприкінці травня була перестрілка посеред житлового масиву в Броварах, яка створила серйозну загрозу громадській безпеці і життю людей. Попри те, що підозру наразі повідомлено 50 особам, 18 з яких є учасниками банди, фактичних замовників зухвалого злочину ще не встановлено".

Деталі: За її словами, з початку року правоохоронці за закінченими кримінальними провадженнями знешкодили 11 озброєних банд, переважна більшість з яких діяли на Київщині - 8, а також по одній в Києві, Чернігівській і Дніпропетровській областях.

Генпрокурорка зазначила, що на Київщині складна криміногенна ситуація і "недостатній вплив з боку правоохоронців щодо її нормалізації", тож "необхідно спрямувати додаткові зусилля на виявлення і ліквідацію банд та стійких суспільно небезпечних злочинних угруповань саме на Київщині".

Вона додала, що наразі слідство триває ще в 4 справах, за фактами бандитизму, вчинених на території Київщини.

Передісторія:

  • 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Повідомляли про 20 затриманих. За даними УП, частина учасників перестрілки місцеві, частина – з Вінницької області. 
  • Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що причиною стрілянини став розподіл міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.   
  • Поліція відкрила 4 провадження за фактом стрілянини: за статтями хуліганство, незаконне поводження зі зброєю, умисне знищення або пошкодження майна, замах на вбивство двох і більше осіб.
  • 30 травня в МВС заявили, що поліція визначила більше 60-ти учасників перестрілки, включаючи замовників

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: