Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В уряді обіцяють порадитися з міжнародними партнерами щодо законопроєкту про НАБУ

Вівторок, 16 лютого 2021, 03:21
В уряді обіцяють порадитися з міжнародними партнерами щодо законопроєкту про НАБУ

Уряд обговорюватиме законопроєкт про нову процедуру обрання директора НАБУ з міжнародними партнерами – їхня позиція також буде враховуватися.

Джерело: віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі програми "Свобода слова на ICTV"

Пряма мова Стефанішиної: "Цей закон містить дуже широкий спектр різних положень. Він проговорювався також з МВФ. Є спірні положення, які викликали певний резонанс, але цей законопроєкт ще буде розглядатися в парламенті. Ми запросили консолідовану позицію міжнародних партнерів, і ця позиція буде обговорюватися, враховуватися.

Цей законопроєкт не був написаний за одну ніч, він дискутувався кілька місяців і, звичайно, на платформі парламенту, з міжнародними партнерами всі зауваження будуть нівелюватися і обговорюватися".

Деталі: За словами Стефанішиної, законопроєкт є одним з комплексу рішень, які вже ухвалювалися парламентом і будуть надалі вноситися і президентом, і урядом для відновлення повноцінної діяльності антикорупційних органів.

Передісторія:

  • Згідно з чинним законодавством, відкликання з посади очільника НАБУ (нині відомство очолює Артем Ситник) не існує.
  • 15 лютого стало відомо, що Кабінет міністрів розглянув і передасть до Верховної Ради законопроєкт, який регулює роботу НАБУ і зокрема може стати підставою звільнення директора НАБУ.
  • Законопроєкт надає НАБУ статусу органу виконавчої влади та нову процедуру обрання директора. Протягом відбору нового директора його повноваження виконуватиме перший заступник. Наразі першим заступником Ситника є Гізо Углава.
  • У листопаді 2020 року президент Володимир Зеленський запевнив послів G7, що гарантує збереження посади директора НАБУ Артемом Ситником.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: