Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Малюська розкрив деталі законопроєкту, яким хочуть посунути Ситника

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:48
Малюська розкрив деталі законопроєкту, яким хочуть посунути Ситника

Законопроєкт, який у понеділок розглянув Кабмін і передасть в Раду щодо діяльності НАБУ передбачає, що протягом проходження відбору нового директора Бюро повноваження директора виконуватиме перший заступник директора НАБУ.

Джерело: Повідомлення міністра юстиції Дениса Малюськи у Facebook

Пряма мова Малюськи: "(Після рішення КС – ред.) перед урядом стояло завдання прогалину у законі закрити та врегулювати питання статусу НАБУ і його директора.

Першим підходом до бар’єру став законопроект №4437 – у ньому Уряд (задля уникнення будь-яких сумнівів у легітимності директора НАБУ) запропонував на рівні закону надати Артему Ситнику повноваження директора НАБУ до обрання нового директора за новою процедурою. На жаль, №4437 не отримав підтримки у Парламенті.

Водночас проблема "дірки" у законодавстві та статусі НАБУ залишилися і її закриття – одна з умов співробітництва з МВФ. Тому уряд зробив другий підхід – новий законопроект, який надає НАБУ статусу органу виконавчої влади та нову процедуру обрання директора НАБУ.

Також окремою нормою законопроекту вказано, що протягом проходження відбору нового директора НАБУ повноваження директора виконуватиме перший заступник директора НАБУ".

Деталі: Малюська наголосив, що він особисто "прекрасно ставиться" Ситника.

Наразі першим заступником Ситника є Гізо Углава.

Передісторія:

  • Раніше у понеділок стало відомо, що Кабінет міністрів у понеділок розглянув і передасть до Верховної Ради законопроєкт, який регулює роботу НАБУ і зокрема може стати підставою звільнення директора НАБУ. Тексту законопроєкту поки немає.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...