Украина в XXI веке. Хроника 21 марта

Вторник, 21 марта 2017, 11:00
Украина в XXI веке. Хроника 21 марта
Владислав Скобельский, для УП

Найцікавіше:

2001. Парламенту вірить лише один українець з 25

2006. Тимошенко "замироточила"

2014. Гімн вірності в оточенні окупантів

2001, середа

Троє з чотирьох українців негативно ставляться до процесів в країні. Про це свідчать результати опитування фірми "Социс" і фонду "Демократичні ініціативи".

Президенту не довіряють 54% опитуваних, а довіряють — 10%. У Верховної Ради показники гірше: 55% та 4% відповідно. На український уряд покладаються 10% громадян, а 44% йому не вірять.

2002, четвер

Екс-голову Держкомрезерву Євгена Червоненко забрали на допит до прокуратури після його прес-конференції в Інтерфаксі.

Червоненко підозрюють у невиконанні ним рішення відносно господарської суперечки між Держрезервом і "Київмлином". Але сам екс-чиновник пов’язує це з тим, що останнім часом влада тисне на людей бізнесу з оточення лідера "Нашої України" Віктора Ющенка.

 

2003, п’ятниця

Робоча група з питань ухвалення бюджету на 2003 рік прийняла заяву про відсутність фальсифікацій у головному фінансовому документі країни. Про це заявив голова комітету Петро Порошенко.

Тижнем раніше нардепи Петро Симоненко (КПУ) та Нестор Шуфрич (СДПУ(о)) виступили з гучною заявою про фальсифікацію бюджету щонайменше на 47 млн грн.

2005, понеділок

Президент Віктор Ющенко поділився планами, згідно яких нафтопровід Одеса-Броди має перейти з реверсного режиму на прямий, в напрямку Європи. Окрім іншого, для цього ще потрібно напрацювати схему доставки нафти з Казахстану до Одеського терміналу.

2006, вівторок

У Чернівцях став відомим плакат з Юлією Тимошенко, який нібито "замироточив". Через брак у плакаті, виник ефект, що у дощ зображення на білборді нібито плаче.

"Прихильники Юлії Тимошенко далекі від того, щоб називати чернівецький білборд чудотворним і оголошувати паломництво до нього, але знають, що у своїх діях Тимошенко покладається на Бога", – заявили в обласній прес-службі.

2007, середа

Кадрові зміни у Кабміні. Головна несподіванка: призначення члена фракції "Наша Україна" Анатолія Кінаха міністром економіки в уряді Януковича.

Після цього "нашоукраїнці" виключили Кінаха зі своєї фракції, а президент Ющенко назвав це призначення "ганьбою".

 

2008, четвер

"Ви повинні слухати те, що говорить Балога. Балога – це я". Саме це, за словами народного депутата Давида Жванії, заявив президент Ющенко на зборах з представниками "Народної самооборони".

2011, понеділок            

Президент Віктор Янукович заборонив прем’єру Миколі Азарову стягувати з підприємств податки наперед, назвавши таку практику ганебним явищем.

"Якщо ми цього не зробимо найближчим часом — будемо робити це хірургічним шляхом", - пригрозив Янукович.

2012, середа

Інтерпол розпочав розшук колишнього голови Харківської ОДА Арсена Авакова. Про це заявили в Харківській обласній прокуратурі.

Авакова підозрюють у перевищенні влади і посадових повноважень.

2013, четвер

Більшість у Верховній Раді зруйнувала плани опозиції щодо термінового призначення виборів Київради та мера столиці. Замість цього депутати проголосували за постанову про вибори у першому читанні, зазначивши, що потрібно дочекатися рішення Конституційного суду, який має розтлумачити, коли мають відбутися вибори.

Опозиція вважає це спробою відтермінувати вибори до 2015 року.

2014, п’ятниця

ВІДЕО ДНЯ: Курсанти академії Нахімова у Севастополі, які не захотіли переходити на бік окупанта, заспівали українській гімн в той момент, коли виш ставав під російський прапор.


2015, субота

ЦИТАТА ДНЯ: "У  нас не буде жодних політичних переслідувань. Але каста недоторканих буде ліквідована".

Президент Петро Порошенко обіцяє зміни в країні.

2016, понеділок

В Ростовській області Росії почали оголошувати вирок  українській льотчиці і депутату Надії Савченко. Ввечері суд зробив перерву до наступного дня.

Українську делегацію до суду не пустили.

Рустем Халілов, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде