18 грудня. Євромайдан вистояв вже 4 тижні. ОНЛАЙН

Середа, 18 грудня 2013, 12:27

Почали прояснюватися деякі подробиці підписання угод з РФ. З'ясувалося, наприклад, що коефіцієнт вартості російського газу для України буде переглядатися і затверджуватися щоквартально, закупівля газу збільшиться, незважаючи на обіцянки. На Майдані поки спокійно.

Сортувати
23:39

Світлана несе на Майдан випічку - вітати майданівців з Миколаєм. Хіба не диво?:)

 
23:12

Під вікнами апартаментів Ріната Ахметова у Лондоні активісти влаштували імпровізований Євромайдан.

Близько 60 небайдужих громадян тримали у руках плакати з написами "Україна хоче Європу", "Лондон слідкує за тобою", "Ми потребуємо дій, а не слів", "Ахметов, ти можеш зупинити кровопролиття" тощо.

Як повідомив кореспонденту VIDIA голова Українського інституту в Лондоні Енді Гундер, до пікетувальників вийшов лише начальник охорони, щоб поцікавитись, до кого приїхали всі ці гості.

Автор: Andriy Gerus
Автор: Andriy Gerus
Автор: Andriy Gerus
Автор: Andriy Gerus
21:55
 Iryna Gerashchenko
Друзі! Потрібна ваша допомога! Нам не вистачає лише три підписи під постановою про відставку уряду!!! Ми ведемо перемовини з усіма, з ким про це можна говорити. Підключайтеся! Терміново- дзвоніть вашим депутатам- мажоритарникам, пишіть на іх електронки , в тому числі на радівську пошту, закидацте іх телеграмами з вимогами відставки, пишіть ім у фб. Тиснемо разом!
20:02

Який чудовий час. Зрозуміло за що і проти кого. Відомо, що ми - більшість. Трохи волі і буде.

19:31

Координатори штабу національного спротиву заявляють про труднощі з доставкою продуктів мітингувальникам і вивезенням сміття з майдану Незалежності в Києві.

Про це заявили депутати Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Степан Кубів і фракції "Свобода" Михайло Блавацький, пише Радіо "Свобода".

Кубів зауважив, що в центр міста не пропускають автомобілі з продуктами харчування для учасників акції, машини вдається проводити на Майдан лише за особистого втручання у кожному випадку народних депутатів.

Крім того, депутат звертається до адміністрацій Подільського та Шевченківського районів Києва із проханням сприяти вивезення сміття із центру Києва.

Зі свого боку, Блавацький наголосив: якщо проблема з вивезенням сміття не буде вирішена, то мітингувальники перенесуть пакети зі сміттям під будинки Печерської райадміністрації, адміністрації президента або під стіни парламенту.

18:51

15 мільярдів доларів є платою Росії президенту Януковичу та українському режиму за непідписання Угоди з Євросоюзом.

Про це заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк в інтерв’ю CNN.

18:17

Для відео використані матеріали багатьох, нажаль, невідомих операторів.
Окрема увага і подяка режисеру Максиму Дончику, чиїм кліпом "Стіна" я (Vladecckk) доповнив це відео та студії відеомонтажу D-Light video.
Нарізка, частковий монтаж та доповнення - Володимир Мацевич.
Хай живе революція! Слава Україні!
Музика: Hans Zimmer -- Time (Instrumental Core Remix)

17:59

Близько тисячі мітингарів принесли до офісу секретаря РНБО Андрія Клюєва у Києві "криваву ялинку". 

Дерево прикрасили фотографіями усіх постраждалих учасників від розгону Євромайдану, що відбулося в ніч на 30 листопада.

Вручити свій подарунок активісти хотіли особисто секретарю РНБО, однак до них із будівлі ніхто не вийшов.

Також учасники акції вимагали притягнути до відповідальності Андрія Клюєва, оскільки саме його вважають замовником розгону мирної акції на Майдані Незалежності.

17:57

 Юрій Луценко

Криза - від грецького слова вирішувати. Янукович прийняв своє рішення. Його Україна повертається в статус Малоросійського краю. Відтак, неактуальними стають спроби створення технічного Уряду для підписання Угоди з ЄС та отримання доступу до кредитів МВФ. Невиправданими стають і сподівання на вихід з політичної кризи через зміну системи влади. Бунт олігархів придушено дешевим газом. Парламентська більшість звично грабує бюджет. В таких умовах Генерал- губернатор буде самодержавно правити з лісової резиденції, не зважаючи на тотальне невизнання аборигенами його дій. Будь - які зміни міністрів чи мілкішого чиновництва проходитимуть лише для посилення пограбування України тепер уже двома союзними кланами - Межигірським і Кремлівським. Соціальна дресура народу страхом і злиднями продовжиться. Скасування такого порядку речей є справою національного виживання. Очевидно, що для цього слід нарощувати потужність мирного спротиву громадян. Як? Це питання є головним на столичному Майдані. Моя відповідь - шляхом розширення Майдану на всю Україну. Слід створити Народний Фронт України. Якщо така надпартійна громадянська мережа об'єднає десятки мільйонів невдоволених правлячою мафією та прихильників євроінтеграції, це дозволить скоординувати рух опору режиму, убезпечити рядових активістів від репресій, впливати на стратегію політичної опозиції аж до висування єдиної команди опозиції для перемоги на виборах.
17:42
 Олег Медуниця
Насправді інформація, що уряд схвалив бюджет фейк. Бюджета 2014 немає. НЕМАЄ У ПРИРОДІ! Наші джерела в Кабміні і Мінфіні стверджують, що бюджета немає.
Його немає в Кабміні, мінфіні, АП, ВР, бюджетному комітеті. Немає ніде. І ніхто його ще не робе. Всі зайняті процесом змін до бюджету 2013. Головна ціль Азарова терміново прийняти законно російські гроші і ними заткнути тріщини у себе у фракції і до Нового Року віддати борги бюджетникам та сплатити соціальні виплати.
17:06

Головнішим є питання відставки уряду Азарова,а не бюджету,який він подає.Треба концентрація на першому,а не на показниках брехливого бюджету.

16:56

 Роман Шрайк

Азаров: Договоренности Януковича и Путина спасли Украину от банкротства и коллапса

таким нехитрым образом дедушка признал, что правительство "профессионалов" привело украину на грань банкротства и коллапса

16:30

Європа має припинити переговори з Віктором Януковичем і запровадити проти нього і його режиму санкції.

Таку думку висловила екс-прем'єр Юлія Тимошенко в інтерв'ю німецькому виданню Stern, повідомляє її прес-служба.

Вона вважає, що "безкінечні переговори з Януковичем взагалі не мають сенсу".

16:18

Жодної знижки на газ від Росії Україна не отримала, а збільшення обсягів закупівлі російського газу призведе до збільшення бюджетних видатків.

Про це Юрій Луценко заявив у суспільно-політичному ток-шоу "Приціл" із Сергієм Рахманіним, повідомляє прес-служба громадського руху "Третя українська республіка".

"3 мільярди з 15 вже до кінця цього року повернуться Росії. А решти суми вистачить на наступний рік рівно по мільярду доларів на місяць", - зазначив лідер громадського руху.

16:01

ФОТО ЄвроМайдан 
15:58

Мітинг Партії регіонів у Києві збирається протриматися до 27 грудня.

Про це розповів журналісту "Української правди" один із тих, хто збирає людей на ці мітинги.

За його словами, головні особи, які "забезпечують масовки", можуть заробляти до 100 тисяч гривень за день, а їхні помічники – 1 тисячу гривень на день.

15:54

28-річна Олена прибирає сміття.Каже,що відповідальність за чистоту у тому числі на мітингувальниках .

 
15:28

 Роман Шрайк

ЛБ: Строители в Десятинном переулке начинают заливать бетоном фундамент дворца князя Владимира

надеюсь любители памятника ленину уже написали по этому поводу 100500 постов и выехали на место, чтобы помешать вандалам

15:06

Прокуратура Львівської області подала до адмінсуду три позови про визнання протиправними рішення облради щодо позбавлення повноважень ОДА.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

14:56

Комендант Будинку профспілок Степан Кубів в інтерв'ю "Українській правді" розповідає про інший бік ЄвроМайдану - про те, як працює інфраструктура спротиву, скільки це коштує і як вона оформлена юридично.

 
14:42

Комітет самоврядування вимагає не продавати алкоголь у центрі Києва.

14:33

КМДА скасувала всі новорічно-різдвяні заходи в центрі Києва.

Про це заявила директор департаменту культури КМДА Світлана Зоріна, повідомляє Українські новини.

"По всьому Києву і центру столиці були заплановані різні заходи. Але так склалося , що зараз немає можливості здійснити велику їх частину ... 1 грудня було підготовлено нове розпорядження і скасовані абсолютно всі заходи в центрі" , - сказала вона.

14:31

 Karpa Irena

Відкрила (чи відновила?) в собі чудовий талант - я вмію спілкуватися з гопниками! Дитинство "на районі" в Черкасах - чудова вакцинація. Зараз у мене тітушок повен двір. Сємки лузають, пиво пють, горілочку, короче, культурно розважаються. Я гуляю з Кармою, що й стає причиною нашого знайомства. Спершу відповідаю односкладово на питання, скільки їй років і чи це кобель. Відтак розбирає антропологічна цікавість і піходжу поближче, усміхаючись. Звідки ви, хлопці, питаю. З харкова, кажуть. О, кажу, люблю Харків. То вас на той, Антимайдан привезли? (Хлопці при цьому геть різнокаліберні - від 25 до 35 на вигояд років, від стандартного поціновувача "вінта" з побитим наче цвіллю лицем до цілком приємного бороданя-"геолога"). Ага, кажуть, і в очах геолога я, здається, бачу ніяковість і гіркоту. То ви, кажу, вирішили туди не йти і тут побути? Геолог каже: Ага, ви уж ізвінітє... (то він про тусовку в дворі, певно). А "вінтовщик" тут же намагається наїхати: "А па-рускі чьо, нє можеш?" Тут його інші зашикують і далі питаються щось про мою собаку: скільки коштує, невже я її знайшла і чого вона їх нюхає, невже шось винюхала? Я: а шо, є шо? Вони: нема, вже нема, а шось треба? Я: Ні, у мене все є. Вінтовщік: ага, і квартіра ж єсть? Нейтральний пацик: і муж єсть? Ага, кажу, навіть другий вже. Вінтовщик, явно сумний із того, що сватання не вийшло: так ти іх как пєрчаткі мєняєш? Нє, кажу, як валянки. Щасливо, пацани, не мерзніть. 

Пішли ми з псом додому і за те, що ці харківяни не пішли працювати пікселями на антимайдан, я їм навіть лушпайки в дворі готова пробачити.
ПС: Подібне тягнеться до подібного - в очі хотілося дивитися "геологу". Але треба себе змушувати дивитися якраз на того, хто найменше симпатичний - як от "вінтовщик". Посміхатися приязно і пояснювати мат-часть. Про мову, про майдани, про людяність. Іду я знов із кармою у люди)))
13:47

Тисяча активістів столичному Євромайдану влаштувала новий пікет Генеральної прокуратури. Кілька годин тому колона протестувальників рушила до офісу ГПУ на Різницькій.Мітингарі на чолі із депутатами-опозиціонерами продовжують вимагати покарати винних у силовому розгоні Майдану 30-го листопада.

13:35

В Азарова хваляться, що добилися від Росії обіцянок для бізнесу Пінчука й Тарути

Росія пообіцяла зняти обмеження по імпорту сталевих труб походженням з України. Про це повідомив міністр промполітики Михайло Короленко на прес-конференції в середу, передає Інтерфакс-Україна. При цьому він нагадав про поновлення роботи Дніпропетровським трубним заводом, у якого є велике замовлення від російських партнерів. ДТЗ контролюється Індустріальним союзом Донбасу, власниками якого є Сергій Тарута, а половина акцій належить російському інвестору.

Митний союз не продовжив безмитні поставки українських труб у рамках квот на друге півріччя поточного року, про що в липні повідомив прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв.

При цьому у квітні 2013 року РФ виступила проти пролонгації на друге півріччя 2013 року угоди про регулювання поставок деяких видів сталевих труб, що відбуваються з України, у країни МС (Росію, Білорусію й Казахстан).

Крім того, з 1 липня "Інтерпайп" Віктора Пінчука залишився без квоти на безмитну поставку продукції в країни Митного Союзу.

13:10

У середу активісти принесли "криваву" новорічну ялинку під офіс компанії олігарха Рината Ахметова СКМ у Києві.

Про це повідомляє прес-служба "Демократичного Альянсу".

ФОТО Ганни Грабарської 

Її "прикрасили" фотографіями людей, які постраждали від протиправних дій "Беркуту" і "тітушок".

 ФОТО Ганни Грабарської 

За словами активістів, Ахметов контролює більшість від Партії регіонів у парламенті. Саме ця більшість досі не відправила у відставку уряд Миколи Азарова, чиї рішення змусили сотні тисяч людей вийти на акції простета.

ФОТО Ганни Грабарської  

Наступна акція відбудеться о 15.00 на Різницькій, 3 під вікнами офісу Андрія Клюєва, якого вважають відповідальним за кривавий розгін Майдану 30 листопада.

12:53

Кабмін схвалив якийсь бюджет... якийсь, бо показників не розголошують.

12:51

У Донецьку стартуваі автопробіг на підтримку Євромайдану . Учасники акції планують побувати у чотирьох містах області.

12:48

Правительство одобрило проект государственного бюджета на 2014 год и отстрочил снижение НДС.

Об этом сообщила заместитель главы администрации президента Украины Ирина Акимова.

12:48

ЄС перевірить, чи сумісні угоди РФ-Україна з обіцянками Києва Брюсселю.  Наразі  у Брюсселі не можуть надати конкретної оцінки досягнутим у вівторок домовленостям між Росією і Україною.

12:46

Новое меню столовой ВР: вместо салата "Европейский" теперь похлебка "Магаданская", со скидкой 30%

12:44

Посол ЄС в Україні Ян Томбінскі зуствівся зі співачкою та активісткою Євромайдану Русланою

Сьогодні, 18.12.2013, Посол ЄС в Україні Ян Томбінскі зустрівся зі співачкою та активісткою Євромайдану Русланою. У відповідь на її відкритий лист до Делегації ЄС, Посол підкреслив, що ситуація в Україні має бути вирішена мирним шляхом. Пан Томбінскі запевнив, що ЄС поважає та підтримує європейські прагнення українських громадян. Але також важливо розуміти, що саме українська сторона має здійснити необхідні кроки на шляху до Євроінтерграції. Посол Томбінскі подякував Руслані за її відданість ідеї євроінтеграції та роботу, яку вона проводить на Майдані. Артистка також привітала Посла та персонал Делегації ЄС із зимовими святами.

 
12:41
 Mustafa Nayyem
Столовая Верховной рады. Подходит очередь. Стоит депутат, регионал с однозначными взглядами, фамилию называть нет смысла - персонаж типичный, хоть и позитивный.
- Дайте этот салат.
- Какой, - спрашивает продавщица.
- Ну вот этот, справа поближе..
- А, европейский?!
Депутат застывает и недоуменно смотрит на продавщицу:
- Что значит европейский?! Уже и тут, что-ли, начинается?
- Начинается что?! - в шоке переспрашивает женщина.
- Ну с каких это пор салат стал европейским?!
- Так, все! Идите в кассу, - вспоминает вдруг буфетчица, кто тут главный. - Этот салат был европейским еще до того как вы здесь появились! 
- Мда...ладно, давайте, смерть ворогам, а нам салат. 
12:22

Центральна виборча комісія завершила прийняття протоколів ОВК п’яти одномандатних виборчих округів. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Разом з тим, ЦВК після відповідного опрацювання протоколу з 223  округу, прийнятого 16 грудня, доручила зазначеній ОВК підготувати та надати "уточнений" протокол.

12:21

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що кредити, які Росія надасть Україні, загальмують модернізацію країни. 

"Російські рятівні кредити Україні загрожують відкладанням термінових економічних реформ і модернізації, необхідної ЄС (зближення з Євросоюзом – ред..)", - написав Carl Bildt у своєму Твіттері.

"Зниження може продовжитися", - додав голова МЗС Швеції.

Голова МЗС Швеції про російські кредити
Голова МЗС Швеції про російські "кредити"
12:00

Попри обіцянки уряду, Україна збільшить закупівлю газу.

11:55

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що договір про стратегічне партнерство з Росією призведе до втрати економічного й політичного суверенітету України.

"Ми можемо констатувати, що в результаті вчорашніх переговорів Україна здала частину свого політичного і економічного суверенітету", - сказав він.

"Учора в промові пана Путіна була сказана одна, як на мене, дуже серйозна фраза. Звучала вона дуже ніжно... Росія розраховує, що тепер Україна і Росія будуть у зовнішній політиці консультуватися... Однак ми знаємо - хто платить, той і замовляє музику", - наголосив він.

На його думку, після початку процесу таких консультацій жодного рішення Україна не зможе прийняти незалежно, без переговорів з Росією.

Також він зазначив, що в документах, представлених під час переговорів, було зазначено, що Росія допоможе Україні максимально швидко розробити стандарти для зближення з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан).

"От тут, мені здається, і собака зарита", - сказав Огризко.

З його слів, перехід на стандарти Митного союзу ЄЕП перешкоджають будь-якому зближенню з Європейським Союзом.

11:53

Україна та Росія домовилися про спільні дії з організації будівництва та поетапної реалізації проекту створення транспортного переходу через Керченську протоку.

Відповідна угода укладена між урядами країн 17 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Документ передбачає, що сторони у 2014 році разом розроблять техніко-економічне обґрунтування, на підставі якого будуть прораховані потоки вантажів та пасажирів та буде ухвалюватися рішення про його проектування і будівництво.

11:49
 Брати Капранови
По-нашому це звучить так: Шановний пане Путіне! Я, громадянин України грошей у вас не позичав, тому я і моя родина повертати їх вам не будемо. З приводу виплат просимо звертатися особисто до громадянина Януковича.
Перепост означає підпис.
 
11:06

Против активистов Евромайданов по всей Украине открыто как минимум 11 уголовных дел.

Об этом в эфире 5 канала сообщила активистка инициативы "Евромайдан SOS" Ирина Мухина, сообщает пресс-служба телеканала, передает ZN.UA.

По данным инициативы "Евромайдан SOS", уголовные дела открыты во Львове, Луцке, Чернигове, Черкассах и других городах.

10:47

Верховна Рада відкрилася лише на кілька хвилин.

10:03
Вибори у проблемних округах ще раз довели, що згортати #ЄвроМайдан – це було б рішення злочинне, і воно явно не на часі.

Відкладати розв’язання конфлікту між владою і народом до чергових президентських виборів 2015 року не можна. Таку думку депутат від "Батьківщини" Леся Оробець висловила "Голосу Америки".

За її словами, даремність таких сподівань влада довела сфальсифікованими виборами, які щойно відбулися у проблемних округах:

"Вчора завершився підрахунок на п’яти проблемних округах, і вони як були проблемними, так ними й залишилися", - зазначила Оробець. 

"Більше того: ми розуміємо, що це було тренування, як буде в 2015 році. Масова тотальна скупка голосів; все, що не зуміли скупити, сфальшували; все, що не зуміли сфальшувати, переписали протоколи", - сказала вона.

"Це нас чекає в 15-му році, якщо Майдан не вистоїть. Тому згортати Майдан – це було б рішення злочинне, і воно явно не на часі", - вважає Оробець.

10:02

Количество украинцев, которым запрещен въезд в Россию, увеличилось до 25 тысяч человек, сообщили в Федеральной миграционной службе РФ.

При этом еще в августе, по данным службы, невъездными были только 7 тысяч украинцев (3,8% от 180 тысяч иностранцев, которым запрещен въезд в Россию).

В ноябре их оказалось уже 20 тысяч (5,4% от 365 тысяч), а на сегодняшний день их количество возросло до 25 тысяч человек (5,8% от 427 тысяч).

09:45

Коэффициент стоимости российского газа для Украины будет пересматриваться и утверждаться ежеквартально.

Об этом по итогам заседания украинско-российской межгоскомиссии в Москве ZN.UA сообщил источник в украинской делегации.

08:55

Лидер польской "Солидарности" и экс-президент Лех Валенса считает, что в Украине нет единого лидера и партии, которые могли бы свергнуть власть демократическим путем.

Революции в Украине не будет, все может завершиться фиаско, сказал он в интервью Rzeczpospolita, пишет "Дело".

"Я не вижу там (в Украине) вождя. Не вижу одного большого общественного движения, единой партии или организации, которые могли бы свергнуть власть", - сказал Валенса, который был лидером протестных движений в 80-х годах.

06:41

Відео, зняте над "Євромайданом" у Києві під час багатолюдних мітингів, змонтували у кліп. Від денних і нічних кадрів, покладених на музику, перехоплює подих.  

"Борітеся – поборете", - закликають наприкінці відео "EUROMAIDAN Day & Night", цитуючи поему Тараса Шевченка "Кавказ". 

03:54
Таку записку мені передали на сцену.
 
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді