В Азарова хваляться, що добилися від Росії обіцянок для бізнесу Пінчука й Тарути

Середа, 18 грудня 2013, 11:32

Росія пообіцяла зняти обмеження по імпорту сталевих труб походженням з України.

Про це повідомив міністр промполітики Михайло Короленко на прес-конференції в середу, передає Інтерфакс-Україна.

"Обмеження по трубах будуть зняті. По арматурах антидемпінгове розслідування буде припинено. Принаймні, так нам пообіцяли російські друзі", - сказав міністр.

При цьому він нагадав про поновлення роботи Дніпропетровським трубним заводом, у якого є велике замовлення від російських партнерів.

ДТЗ контролюється Індустріальним союзом Донбасу, власниками якого є Сергій Тарута, а половина акцій належить російському інвестору.

Як повідомлялося, ДТЗ із початку грудня відновив роботу після семимісячного простою - на внутрішній ринок буде поставлено 12% зробленої продукції, у Європу й СНД – по 44%.

Митний союз не продовжив безмитні поставки українських труб у рамках квот на друге півріччя поточного року, про що в липні повідомив прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв.

При цьому у квітні 2013 року РФ виступила проти пролонгації на друге півріччя 2013 року угоди про регулювання поставок деяких видів сталевих труб, що відбуваються з України, у країни МС (Росію, Білорусію й Казахстан).

Крім того, з 1 липня "Інтерпайп" Віктора Пінчука залишився без квоти на безмитну поставку продукції в країни Митного Союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News