Україна в XXI столітті. Хроніка 31 березня

П'ятниця, 31 березня 2017, 11:24
Україна в XXI столітті. Хроніка 31 березня
Владислав Скобольський, для УП

Найцікавіше:

2006. Черновецькому нарахували Київ

2008. "Она классическая "черная вдова"- Ігор Коломойський про Юлію Тимошенко

2011. Столичної землі роздали на 70 мільярдів

2014. Донецька облрада вимагає другу державну

2002, неділя

В Україні відбуваються парламентські вибори. Згідно екзіт-полів, у трійці лідерів опозиційна "Наша Україна", КПУ та провладна "За ЄдУ".

2003, понеділок

В регіонах добровільно-примусово відбулися громадські обговорення конституційних ініціатив президента.

Найбільш корисними такі обговорення стали для учасників на Чернігівщині: там вивчили не тільки пропозиції Кучми, але й державний гімн.

2004, середа

Пригоди фінансиста Джорджа Сороса в Україні продовжуються. Під час заходів у Києві представники "Братства" атакували Сороса презервативом з майонезом, а пізніше — яйцями.

Спікер Литвин спробував заспокоїти гостя — мовляв, він таке "теж пережив, і нічого страшного".

 

2005, четвер

СБУ викрило шахраїв, які вдавали з себе лобістів та, маючи посвідчення працівників Кабміну і секретаріату Верховної Ради, за хабарі обіцяли бізнесменам вирішити їхні проблеми.

"Вони достатньо артистично працювали – створили фіктивні приймальні, (у присутності клієнтів) дзвонили самі собі на телефони і говорили урядовими голосами", - розказав голова СБУ Олександр Турчинов.

2006, п’ятниця

Київський тервиборком оприлюднив результати виборів в мерію Києва. Переможцем став Леонід Черновецький з 31,83% голосів.

На виборах депутатів міської ради лідером став БЮТ з 24,64% виборців.

2007, субота

ФОТО ДНЯ: На Майдані Незалежності проходить мітинг об’єднаної опозиції. Головна вимога: розігнати Верховну Раду.

 

2008, понеділок

ЦИТАТА ДНЯ: "Она классическая "черная вдова" в политике. Она одиночка, и власть для нее представляет абсолютную ценность, а идеологически она явный троцкист. Причем это сидит внутри нее, и сама она не может это осознать. Будучи олигархиней-неудачницей, она ненавидит любой капитал, а особенно крупный. И этот замес троцкизма и поломанной бизнес-карьеры в сочетании с мстительностью дает гремучую смесь".

Бізнесмен Ігор Коломойський про прем’єра Юлію Тимошенко.

2009, вівторок

Президент Віктор Ющенко передав Верховній Раді свій проект змін до Конституції.

Зокрема в ньому передбачений перехід до двопалатної побудови парламенту з одночасним зменшенням загальної чисельності нардепів.

2010, середа

Невідомі викрали документи щодо приватизації об'єктів на території Києва за 2006-2010 роки. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості осіб, з вини яких документи були втрачені.

2011, четвер

ЦИФРА ДНЯ: 70 мільярдів гривень

Приблизно у таку суму голова КМДА Олександр Попов оцінив вартість 750 гектарів київських земель, які, за його словами, були незаконно роздані під час керування містом "молодої команди" Черновецького.

2013, неділя

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом втручання нардепів з фракції "Батьківщини" Арсенія Яценюка та Геннадія Москаля в діяльність правоохоронців.

Причиною став інцидент у Чернівцях, коли Яценюк зупинив машину, яка протягом кількох годин  вела за ним спостереження. За інформацією "Батьківщини", автомобіль належав службі зовнішнього спостереження СБУ.

Москаль нагадав МВС, що провадження проти нардепів може відкрити лише генпрокурор.

2014, понеділок

Донецька облрада звернулася до Верховної Ради з проханням вжити заходів по "стабілізації ситуації в країні".

Для цього, на думку депутатів Донеччини, треба створити двопалатний парламент, провести децентралізацію, прийняти закон про місцевий референдум та надати російській мові статус другої державної.

2015, вівторок

Дії МВС перешкоджали розслідуванню вбивств на Інститутській під час Революції гідності, заявив голова Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи Ніколас Братца.

В МВС назвали ці звинувачення безпідставними.

Дорадча група була створена за розпорядженням Генсека Ради Європи для розслідування подій на Майдані, а також Одеської трагедії 2 травня 2014 року.

2016, четвер

Реальні доходи українців за 2015 рік скоротилися на 22,2%, повідомляє Держстат. Хоча номінальні доходи зросли на 15,6%.

Рустем Халілов, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Головне на Українській правді