Могилянка VS Табачник

Понеділок, 13 грудня 2010, 10:59

Думаю, усі пам'ятають ці кадри, коли спудеї НаУКМА першими оголосили страйк. І, мабуть, спровокували подальші дії політиків, які вже очолили "Помаранчеву революцію".

Також усі пам'ятають, що окрім студентів, керівництво Могилянки також підтримало страйк студентів. На той час це спричинило інформаційну "бомбу".

Могилянка завжди була вільнодумним університетом України. До того ж багато роботодавців хочуть бачити в себе саме випускників НаУКМА. Це незаперечний факт.

Що ж спричинило до такої популярності могилянців?

В'ячеслав Степанович Брюховецький запровадив безперечно інноваційну систему освіти, яка дає дуже хороші знання. Крім цього, НаУКМА першою в Україні запровадила бакалаврські, магістерські й докторські програми PhD західного зразка, ефективне вступне тестування, систему вільної траєкторії навчання.

А ще наш університет є виключенням, коли це чи не єдиний ВУЗ, де немає корупції! Кажу це я, маючи 5-річний досвід навчання.

Така унікальність, звичайно, не до вподоби чиновникам "радянського" типу, яким є Табачник. Тому після кількох публічних осудів Могилянкою проектів закону "Про мови в Україні", "Про вищу освіту", Табачник запланував політичну розправу – не затверджуючи правила прийому до навчального закладу, вимагаючи переписати Статут, зменшивши кількість місць державного замовлення на 2010-2011 роки.

Так, це саме політична розправа.

Адже хіба минулого, чи позаминулого, чи 5 років тому, правила прийому в НаУКМА не суперечили законодавству? Чому ж саме сьогодні так прискіпливо ставляться до університету? Жодні заперечення цього прес-службою Табачника не переконають українців у тому, що тут немає політичного підтексту.

Сьогодні Табачнику переписувати книжки для школярів замало, адже він бачить що є студенти, яким не закриєш очі на такі відверті українофобські дії. Тому, тільки закривши вільнодумство, скасувавши автономію, повністю централізувавши вищу освіту, можна мінімізувати можливість спричинення революції. Адже студенти та молодь є рушійною силою всіх революцій!

А оскільки в 2004 році все розпочалось з НаУКМА, то її потрібно закрити!

Але це чергові Табачникові фантазії.

Фото із сайту НаУКМА 

Хочу закликати всіх студентів, випускників, викладачів НаУКМА – об'єднатись й дати відсіч табачникам, азаровим-тігіпкам, задля того, щоб наш університет міг продовжувати випускати чудових мовознавців, правників, економістів, істориків, програмістів! А не перетворюватися на черговий посередній ВУЗ.

Або й взагалі, як за Катерини II – зникнути з карти України...

Олександр Аронець, випускник НаУКМА, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024

Україна бореться за повернення незаконно утримуваних цивільних: перспективи і виклики

Три ключові тенденції ринку нерухомості України в 2024 році