Концерт на Новий рік

П'ятниця, 31 грудня 2010, 14:01

За лічені дні до Нового 2011 року українці оббігають магазини, готуючись до святкового застілля. 31 грудня жителі країни в піднесеному настрої будуть готуватися зустріти рік Кролика /Кота. За декілька годин до бою курантів сім'ї зберуться за святковими столами, аби до привітання президента встигнути провести старий рік.

Зазвичай, під час такого дійства в кожній родині працює телевізор, по якому показують новорічний концерт, приурочений врученню статуеток діячам поп-культури за різними номінаціями, як підсумок їхньої праці за рік.

Пропоную нам пофантазувати та уявити, що під час цьогорічного застілля український народ буде дивиться концерт, у якому статуетки будуть вручати за політичними номінаціями нашим політикам.

Перед тим хочу сказати, що завершується 2010 рік Тигра.

В Україні відбулося багато знакових подій: від виборів президента на початку року, швидкого переформатування більшості в парламенті та продовження строку перебування Чорноморського флоту РФ на території України – до проведення змін у судовій системі країни, місцевих виборів за новим законодавством, прийняття нового Податкового кодексу, започаткування адміністративної реформи, та, звісно ж, відміни Конституційним судом політреформи 2004-го року.

Подій трапилося дійсно чимало. Отож, розпочинаємо наш концерт.

Номінація – Аутсайдер року

Ведучий, перед тим як назвати ім'я та прізвище переможця в цій номінації, зачитує глядачам довідку про нього.

"Про політтехнологів, які програли вибори можна сказати, що вони продовжують працювати проти неї. Вона програла вибори й очолила так звану опозицію.

За європейським досвідом, лідер, який програв вибори, подає у відставку. Поки що цього не відбулося. Ця проблема присутня у всіх наших політиків. Її "соратники", на кшталт Ющенка, Литвина, Костенка та інших – також не поспішають розпрощатися зі своїм багаторічним лідерством, хоча деякі з них програли вже не перші свої вибори.

Зараз вона знаходиться на підписці про невиїзд з України, а псевдо-інтелігенція пише петицію до президента, аби проти неї не застосовували політичну розправу. Але потрібно зрозуміти, що епоха піар-акцій закінчилася…

І переможцем у номінації "Аутсайдер року" стає – Юлія Тимошенко".

Під шалені оплески залу статуетка та квіти для переможниці відправляють до Головного слідчого управління генпрокуратури.

Номінація – Парламент року

Слова ведучого:

"Це вищий законодавчий орган країни. Наразі його діяльність є повністю нелегітимною та знівельованою. Теперішній розклад не відповідає волевиявленню громадян України під час його позачергових виборів у вересні 2007 року. До того ж, він є розпущеним діючим указом попереднього президента Віктора Ющенка №911/2008 у жовтні 2008-го.

Явище тушок, формалізовані голосування, заплановані бійки та яєчні обстріли, блокування, гомосексуалізм та ще багато іншого – це все про нього.

Його купол нагадує купол Київського цирку. Та й події там відбуваються не менш циркові.

Існує думка, що український народ вартий того парламенту, який він обрав. Тому що народ обирає не кращих із кращих – а собі подібних.

Наші громадяни мало знають, що відбувається за кулісами (в кулуарах) парламенту. Змінити таке становище можливо, лише змінивши політичну культуру суспільства. І зробити це можна лише шляхом формування альтернативи. Але не тієї "нової альтернативи", про яку говорять деякі "молоді" і не дуже політики. А справжньої альтернативи з різних середовищ суспільства.

Як ви вже здогадалися з назви номінації "Парламент року" переможцем стає – Верховна (Формальна) Рада України".

Під шалені оплески залу статуетка та квіти для переможця відправляють за адресою: вулиця Грушевського, 5.

Номінація – Угода року

Ведучий відкриває черговий лист з ім'ям переможця. І швидше за все він буде не один.

"Цю угоду підписували в Харкові глави двох держав, України та Росії. Під час її ратифікації у Верховній Раді відбувалося димово-яєчне шоу. За угодою Україна мала отримати дешевий газ від Росії. Це беззаперечна помилка з погляду державницької позиції.

Підписана угода не відповідає національним стратегічним інтересам України. За її прийняттям слідувало підписання ще низки подібних угод, не вигідних для України.

Проте деякі пояснювали існування цієї угоди тим, що коли ґвалтівник уже почав ґвалтувати жертву, то не варто чинити опір, а потрібно віддатися йому.

Переможцем у номінації "Угода року" стає – Угода про продовження строку перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року".

Під шалені оплески залу статуетка та квіти для переможця відправляють до Криму, президенту Віктору Януковичу та Верховної Ради.

"Проте в цій номінації існує ще одна угода-переможниця. І про неї можна сказати лише позитивні слова.

Вона була підписана під час саміту Україна-ЄС у листопада цього року в Брюсселі. Цей документ є результатом безвізового діалогу Україна-ЄС, який був початий ще у 2008 році. Він передбачає введення паспортів із біометричними даними, посилення заходів боротьби з нелегальною міграцією, удосконалення управління кордоном, поглиблення міжнародно-правової взаємодії в сфері боротьби з організованою злочинністю, незаконним оборотом наркотиків і торгівлею людьми.

На першому етапі Україна повинна забезпечити ухвалення необхідної законодавчої бази й державних програм у сферах, охоплених візовим діалогом.

На другому – Європейська Комісія із залученням країн-членів ЄС оцінюватиме відповідність наочнішим критеріям, на підставі яких визначатиметься ефективність і послідовність реалізації необхідних заходів.

Дотримання всіх критеріїв і стане підставою для Єврокомісії внести пропозицію Європарламенту й Раді про відміну віз на короткострокове перебування для громадян України шляхом внесення змін до Регламенту 539/2001, для власників біометричних паспортів.

Переможцем у номінації "Угода року" стає - План дій щодо введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України в країни ЄС".

Під шалені оплески залу статуетка та квіти для переможця відправляють до міністерства закордонних справ та президента Януковича.

Номінація – Перебудова року

Ведучий:

"Рішення по цій номінації було прийнято за допомогою політичної волі президента України. Виконавцем цієї волі став Конституційний суд. Закиди щодо методів прийняття такого рішення – питання політичної культури.

З упевненістю можна констатувати, що після приходу до влади Віктора Януковича відбувається демонтаж радянської системи за допомогою комуністів та литвинівців. Подібні асенізатори політичної консерви власними голосами допомагають відбуватися цьому процесу.

Можна довго дискутувати про правильність прийняття відповідного рішення.

Одні стверджують, що це узурпація влади. Інші запевняють, що відбулося формування вертикалі влади, і тепер усі знають, хто відповідальний за країну.

Після прийняття змін відбулося переформатування уряду країни. Кількість міністерств зменшилась. Хоча звільнені міністри не залишилися без посад…

Після впровадження змін громадяни України почали жити за Конституцією зразка 1996 року.

Переможцем у номінації "Перебудова року" стає – Конституційна реформа (відміна КСУ політреформи 2004 року)".

Під шалені оплески залу статуетка та квіти для переможця відправляють до КС та президента.

Номінація – Тріумфатор року

Ведучий відкриває останній лист і зачитує його:

"Після поразки на президентських виборах 2004 року він заявив, що немає абсолютних перемог і поразок.

Наразі в його повноваженнях сконцентровані майже всі важелі впливу на прийняття рішень та сфери життя країни. На відміну від ВР, він є легітимно обраним главою держави. На його рішення майже не можуть впливати жодна із груп впливу партії, почесним головою якої він є.

Його політична воля забезпечила країну започаткуванням змін у судовій системі, виборчій, податковій, адміністративній та, звичайно ж, проведення конституційної реформи.

Про якість запроваджених змін можна говорити багато. На слова критики можна сказати, що нарешті з'явилися хоч якісь правила гри.

Чи зможе він залишатися тріумфатором до кінця своєї каденції, залежатиме лише від його державницьких рішень та професійності оточення, яке виконуватиме їх.

Переможцем у номінації "Тріумфатор року" стає – президент України Віктор Янукович".

Під шалені оплески залу статуетка та квіти для переможця відправляють за адресою: вулиця Банкова, 11

Завершальні слова ведучого:

"Той, хто не цікавиться політикою – ідіот. Наше суспільство не може бути суспільством ідіотів. Ми сформована нація й можемо обирати достойних нас політиків".

Концерт завершено. На годиннику 00:00. Настав Новий 2011 рік.

Валентин Колєчкін, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції