"Який ти в чорта лицар...?"

Вівторок, 29 травня 2012, 15:55

"... коли голою сракою їжака не вбєш? "

(Замітка про українську мову)

Фу, який моветон, покрутять носом придворні російські філологи. Треба Пушкіна цитувати, ісконного та сєрм’яжного росіянина, онука ефіопського Ганібала, а не блюзнірську холопську мову.

Ба, так і Пушкін грішив, наприклад написавши 27 травня 1819 року такий собі віршик:

"Мы пили – и Венера с нами,
сидела, прея, за столом.
Когда ж вновь сядем вчетвером
с блядьми, вином и чубуками?"

***

Українська мова є напрочуд смачною. Вона співуча, але іноді буває різкою. Дивіться, як ґрузно запоріжці відповіли Магометові IV:

"Ти султан, чорт турецький i проклятого чорта брат i товариш, самого Люцепера секретар. Якiй ти в чорта лицар, коли голою сракою єжака не вб'еш. Чорт висирае, а твоє вiйско пожирає. Hе будешь ти, сукіну сину, синiв христiянських пiд собой мати, твойого вiйска ми не боїмося, землею i водою будем биться з тобою, распройоб твою мать. Вавилоньский ты кухарь, Макидоньский колесник, Iерусалимський бравирник, Александрiйський козолуп, Великого и Малого Єгипта свинарь, Татарський сагайдак, Каменецький кат, у всего свiту i пiдсвiту блазень, самого гаспида внук і нашего хуя крюк. Свиняча ти морда, кобиляча срака, рiзницька собака, нехрещений лоб, мати твою въйоб. От так тобi запорожцi виcказали, плюгавче. Не будешь ти i свиней христiянских пасти. Теперь кончаемо, бо числа не знаемо i календаря не маємо, мiсяц у небi, год у книзі, а день такий у нас, який i у Вас, за це поцілуй у сраку нас!"

Який драйв! Нам би таку експресію в листах до Януковича та його підзаборної камарильї.

***

Тепер провладні бандити, що методично крали бюджетні кошти (згадаймо тільки історію з вишками Бойка), залишилися без ресурсу для корумпування народу.

Але ж вибори на носі. Якщо суспільство не поводиться на подачку з гречки та згущьонки, то треба вигадати нову ідею, яка би поділила суспільство.

Боротьба з різким розшаруванням людей за доходами не підходить, бо ця жирна влада боїться "арабської весни". Отже, єдиним способом поділити суспільство є питання мови.

Саме тому, депутати з партії Регіонів запропонували закон про зміну статусу української мови.

***

Проект закону про мови був підписаний двома недорозвинутими істотами – Ківаловим та Колесніченком. Я жахливо вибачаюся, якщо їх образив, отже готовий вважати Ківалова та Колесніченко дорозвиненими істотами або недорозвиненими неістотами, або в іншій комбінації, як їм завгодно.

Якщо ж вони вважають, що вони не є істотами, то хай позиваються до видавника Біблії.

***

Ідіотизм проекту цих недорозвинених істот є очевидним.

Наприклад, при буквальному виконанні цієї мури вимагається, щоби при відправленні релігійних обрядів священик синхронно перекладав свою проповідь на мову національних меншин.

Уявили собі, як стандартне "іже їсі на небесі та святиться ім’я твоє.." має звучати на 9 мовах… А що вийде з цитуванням святих Тори або Корану?

***

А от про освіту. Дитя приходить до садку. Згідно із цим проектом закону (від недорозвинених істот) нянечка повинна розмовляти з малюком всіма з 8 мов національних меншин.

Розмова українською від няні законом не вимагається.

***

Дитя приходить до школи. Керівниця класу має розмовляти з дитиною всіма з 8 мов національних меншин.

Розмова українською від неї не вимагається.

***

Випускник школи приходить до університету. Викладач має розмовляти всіма з 8 мов національних меншин.

Виклад лекції українською від нього не вимагається.

***

"Бюджетники" - люди, які отримують зарплату за рахунок платників податків, повинні по новому закону розмовляти 8 мовами національних меншин.

***

Політики (обрані виборцями особи) – мають розмовляти 8 мовами національних меншин, але не вимагається знання української мови.

***

Казус в тому, що на транспортних засобах, де пункт їхнього відправлення або прибуття знаходиться на географічній території України, мають використовуватися 8 мов національних меншин.

Уявили собі потяг або літак, який протягом поїздки від Москви або Парижу до Києва безперестанно бубнить на 8 мовах, що треба пристебнутися?

При цьому, використання української мови за новим законом (від недорозвинених істот), не є обов’язковим.

***

Чудово, коли людина знає декілька мов. Але краще, коли вона знає хоч одну – українську. Бо сором і анекдот, коли Азаров навмисно або по дурості топче мою калинову мову.

Я на чверть крові білорус. Запитав у родичів з Гомеля – може Азаров говорить Вашою? Вони посміялися – хай вчить рідну.

Звідкіля ти взяв ці 8 мов, можете запитати. Просто в Україні найбільше представлені такі меншини: росіяни, кримські татари, угорці, румуни, білоруси, поляки, євреї та молдавани.

Я почав замітку з листа козаків султану. Ним же і закінчу. "Свиняча ти морда, кобиляча срака, рiзницька собака, нехрещений лоб, мати твою въйоб. От так тобi запорожцi виcказали, плюгавче".

Вибачте за козацьку ненормативну лексику. Це на всяк випадок, якщо закон прийметься та його підпише Янукович.

З повагою, Сергій Терьохін

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами