Моссад, ФСБ, КДБ, МІ5 та інші Welcome to Ukraine!

Четвер, 25 жовтня 2012, 16:00

Моссад, ФСБ, КДБ, МІ5 та інші представники спецслужб країн світу! МВД дякує вам за увагу, приділену нашій країні.

Ми поважаємо ваш небезпечну, вкрай необхідну працю. Ви можете красти людей з нашої території, а ми будемо називати це спецоперацією, і готові закрити очі на такі ваші дії.

Ми маємо успішний досвід подібних "закривання очей". Ми хочемо, аби ви почувалися в нашій країні якомога комфортніше! Цьом!

Саме так можна трактувати заяву керівника управління по зв’язкам з громадськістю Володимира Поліщука, який сказав наступне: "тут не злочинці викрадали, не терористи, а це була проведена операція інших силовиків на території України".

"Якби злочинці викрали людину, то в цьому випадку стовідсотково порушення кримінальної справи, а якщо це дії правоохоронців іншої держави, то я не думаю, що спецслужби не повинні ділитися своїми планами щодо цих дій", - заявив він.

Фактично МВС вустами прес-служби дав добро всім іноземним спецслужбам робити подібні дії, знаючи, що на Україні їх за це не покарають.

Не зважаючи на те, що були порушені всі процедури, які мали бути проведені в такій ситуації: рішення з приводу оголошення в міжнародний розшук, запит про арешт та екстрадицію підозрюваного тощо.

За словами Михайла Тарахкала експерта Української Гельсінської спілки з прав людини "Викрадення людини на території України іноземними спецслужбами – це серйозне порушення прав людини. Це принижує Україну як державу. Фактично Україна визнала, що на нашій території безкарно діють іноземні спецслужби, і роблять все що забажають.

Інше питання – якщо до викрадення причетна вітчизняна служба безпеки. Тоді виходить, що в нашій державі закони діють не для всіх. І якщо чиновники захочуть, вони можуть при відсутності правових підстав вислати будь-яку людину. І це тільки перший крок. А якщо далі хтось буде заважати – його можна примусити щезнути, чи позбавитись якимось іншим чином.

Визнання МВС того, що на території України викрали людину і відмова порушувати кримінальну справу означає відсутність бажання розслідувати випадок, що стався. І жодних пояснень цьому немає".

Слід зазначити, що це не перше викрадення людей спецслужбами з території України. Так в грудні 2009 року був викрадений біженець з Узбекістану Хамідулло Тургунов, а в 2011 році, імовірно силами МОССАДУ було здійснене викрадення палестинця Дірара Абу-Сісі.

Як же реагують на це українські спецслужби? Ніяк.

Як припускає координатор громадської організації "Проект Без кордонів" Ірина Федорович, СБУ або нічого не робить, або допомагає закордонним колегам. В обхід закону. Але і бездіяльність і активна участь у викраденні людей іноземними спецслужбами є загрозою національній безпеці України.

Фактично такі дії держави означають, що і надалі з України будуть викрадатися чи зникати люди. І боротися з цим ніхто не збирається. Адже треба підтримувати дружні стосунки з сусідніми державами…

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Не футболом єдиним. Що об'єднує Боснію та Україну

Держава втратила контроль над обленерго, чи навпаки посилює його?

BlaBlaCar поза законом. Що буде з ринком нелегальних перевезень?

Друга річниця енергетичної свободи

Аятола Володимир Путін

Людиноцентрична мілітаризація: як Україні вистояти і прорватися