Турчинов хоче довести, що Луценко стукач

Субота, 4 березня 2006, 23:35

Керівник центрального штабу Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов подає до суду на міністра внутрішніх справ Юлія Луценка за заяви про незаконне прослуховування.

Про це говориться в коментарі Турчинова з приводу інтерв’ю Луценка "Дзеркалу тижня", поширеному прес-службою БЮТ у суботу.

Як повідомлялося, Луценко заявляв, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом прослуховування міждержавних переговорів між керівництвом України і Росії. Луценко стверджував також, що СБУ під керівництвом Турчинова прослуховувала його особисто.

Турчинов зазначає, що не здивований "черговою маячнею" Луценка. "Я не буду також дивуватися, коли виявиться, що генеральна прокуратура дійсно сфабрикувала чергову справу щодо начебто незаконного прослуховування телефонних розмов під час мого керівництва Службою безпеки України", - сказав він.

"Коментар Луценка щодо мене свідчить не так про його цілковиту непрофесійність та некомпетентність, але в першу чергу про його моральний рівень, а вірніше - про відсутність моралі", - говориться в заяві Турчинова.

На його думку, "безпідставні і абсурдні звинувачення" на адресу БЮТ, "голослівні заяви, безглузді коментарі та відверта брехня в.о.міністра на замовлення влади - це ті форми роботи, які повністю споріднюють діяльність МВС під керівництвом Луценка з гідними його попередниками - Кравченком та Білоконем".

Турчинов заявляє, що СБУ під його керівництвом працювала в межах закону та Конституції України і не займалася незаконним прослуховуванням ані політиків, ані державних діячів, ані міждержавних розмов. "Все це - звичайна брехня та передвиборча провокація", - впевнений він.

"Я готовий публічно довести в прямому ефірі будь-якого телеканалу в присутності пана Луценка, що він стукач, брехун і провокатор", - заявляє Турчинов.

"Хочу заявити, що я не дозволю брехливим стукачам принижувати честь і гідність офіцерів СБУ, які сумлінно виконували свій професійний обов'язок. Тому подаю відповідний позов до суду щодо пана Луценка", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування