Суддя-"колядник" просить захисту за межами України

П'ятниця, 18 грудня 2009, 09:22
 

Екс-суддя Ігор Зварич звернувся за захистом своїх прав до міжнародних організацій.

Зокрема, він звернувся до генсекретаря Ради Європи, міжнародних правозахисних організацій та послів іноземних держав в Україні.

"Прошу вашого захисту та реагування на протиправні дії найвищих посадових осіб держави Україна, якими мене вмисно позбавлено можливості захистити своє життя, права, свободи, як і, рівно, членів моєї сім'ї", - йдеться в заяві екс-судді.

Зварич звинувачує президента та найвищих посадових осіб у нехтуванні презумпцією невинуватості по відношенню до нього.

Екс-суддя звертає увагу, що він подав більше 60-ти заяв в суди України до цих посадових осіб, в яких просив визнати їхні дії незаконними та про захист честі та гідності.

"Більшість цих заяв є заблокованими у Львівському слідчому ізоляторі і не скеровані з липня 2009 року в суди!", - заявляє Зварич.

"Мої заяви не потрапляють в суди тому, що виконуються вказівки президента та працівників правоохоронних органів. Ті ж заяви, які дійшли до суду, судді бояться слухати! Бояться за те, щоб їх не позбавили роботи!", - переконаний він.

Як відомо, 2 грудня 2008 року проти голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича Генпрокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 млн. дол. і 2 млн. грн.

15 грудня управління СБУ в Львівській області оголосило Зварича в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, в якій був на лікуванні.

18 грудня 2008 року Верховна Рада дала згоду на його звільнення з посади та арешт.

9 березня 2009 року у Львові близько 21.00 на горищі одного з житлових будинків працівники СБУ затримали Зварича і вже наступного дня доправили до Києва. Зараз Зварич перебуває в СІЗО.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News