ТИМОШЕНКО ОБІЦЯЄ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ГОЛОСУВАННЯ НА ДОМУ

Четвер, 14 січня 2010, 13:52
 

Юлія Тимошенко попереджає членів дільничних комісій про кримінальну відповідальність за незаконне голосування виборців на дому.

Про це вона сказала на прес-конференції у четвер, коментуючи рішення Вищого адмінсуду щодо законності рішення Центрвиборчкому про процедуру голосування на дому.

Тимошенко заявила, що на засіданні уряду у середу було ухвалено постанову, в якій передбачено порядок фінансування виборчої кампанії.

"І якщо окремі члени дільничних комісій будуть іти на повідку у злочинців і забезпечувати голосування на дому без медичних довідок, то фінансовий ресурс, який пішов на їхнє переміщення від будинку до будинку, якщо вони використовуватимуть свій робочий час, проплачений державою, забезпечуючи незаконне голосування на дому, це розцінюватиметься, як зловживання державними фінансовими ресурсами, за що наступає кримінальна відповідальність", - сказала вона.

Крім того, Тимошенко повідомила, що дала доручення Міністерству внутрішніх справ "перевірити фальсифікацію всіх заяв, які йдуть нібито від громадян України, голосувати на дому".

"Ми поставимо Януковича і Партію регіонів на місце, дуже добре вдаримо їм по руках, і на цей раз у них фальсифікації і голосування на дому не пройде", - сказала вона.

За її словами, міліція вже встановила факти підкупу виборців і роздачу продуктових пакетів.

"Встановлені також факти, коли готуються спеціальні люди, які будуть їздити по всіх дільницях, реєструватися і голосувати поза реєстром. Я знаю, що Партія регіонів пропонує за це гроші. Але зупиніться! Електронний реєстр виборців протягом півгодини з'ясує, що людина проголосувала на іншій дільниці, і за це наступає кримінальна відповідальність", - сказала Тимошенко.

Вона також заявила про існування технології, згідно з якою Віктор Ющенко "між першим і другим туром буде закликати виборців не брати участі у голосуванні, оскільки Янукович пообіцяв йому посаду прем'єра".

"Але я впевнена, що тих людей, які у першому турі голосуватимуть за Ющенка, між першим і другим туром ніщо не зупинить іти і захищати України перед обличчям криміналітету і олігархії", - сказала Тимошенко.

"Сьогодні Україна знаходиться на лезі бритви між тим, щоб скотитися у повний криміналітет, або ми зможемо з цього леза бритви зійти і вибудувати шлях демократичної, сильної, європейської держави", - додала вона.

Від УП: Раніше "Українська правда" писала про факти роздачі продуктових пайків виборцям як від Януковича, так і від Тимошенко.

Українська правда    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування