Азаров сказав, що теж міг "загриміти", а справи Януковича - "помилка"

П'ятниця, 29 січня 2010, 11:55

Керівник штабу Віктора Януковича Микола Азаров стверджує, що "кримінальне минуле" його лідера - це "судова помилка".

Про це він заявив в інтерв'ю "Фокусу", реагуючи на звинувачення суперниці Януковича на виборах Юлії Тимошенко.

"Подивіться її виступи, до чого зводиться критика? "Кримінал рветься до влади". Це про події 40-річної давнини, коли пацан Янукович брав участь у бійці. Причому суди скасували вироки і строго юридично він не судимий", - заявив Азаров.

"Та немає ніякого кримінального минулого і по суті - є судова помилка!", - додав він

За словами Азарова, він теж, як і Янукович, міг "загриміти" по молодості "за бійки".

"Ви завжди паїнькою в житті були? Так? А ось я, який закінчив із відзнакою школу, інститут, почесний професор Московського університету, доктор наук, у 17 років елементарно міг за бійки, участь у яких я брав дуже часто, потрапити за ґрати", - зізнався "регіонал".

"Я теж, як Янукович, виховувався у бабусі, без батька, заступитися було нікому. І я так само міг загриміти: міліція тоді сильно не розбиралася, хапала першого стрічного", - сказав Азаров.

"Але ж вироки Януковичу були скасовані. Він вступив у партію, а це неможливо було зробити, маючи хоч одну помарку в біографії. І коли він вступив у партію, всім було зрозуміло, що ніякого кримінального минулого за ним немає", - підкреслив він.

За словами Азарова, Янукович би "у тій системі ніколи не зміг би стати директором підприємства".

"Я знаю, як тоді "під мікроскопом" дивилися біографію. І жодних перспектив у тебе з судимістю не було", - зазначив керівник штабу Януковича.

Азаров також спростував версію, що в Януковича не вийшло б "очиститися" від судимостей без "тісної співпраці з людьми у погонах".

"Ну який інтерес він являв для спецорганів? Він не спілкувався з іноземцями, дисидентами. Вербували тих, хто становив політичний інтерес. А Янукович жив у Єнакієве, робітником був", - заявив "регіонал".

На зауваження, що є ще карна розвідка, Азаров відповів: "Нісенітниця. У неї вербували тих, хто входив в організовані злочинні угруповання, а їх на весь Радянський Союз були одиниці. Тільки В 90-ті роки вони розплодилися".

"Але ж інформатор повинен був жити в тому ж середовищі. Як можна працювати одночасно директором підприємства і на карну розвідку?", - підкреслив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...