У Тимошенко визнали, що втратили контроль над "Україною"

Субота, 30 січня 2010, 10:52
 

Головною причиною конфлікту на комбінаті "Україна" є втрата керованості підприємством з боку держави, заявляє в. о. міністра фінансів Ігор Уманський.

"Формально підпорядковуючись Мінфіну, керівництво державного комбінату - власника ЄДАПС, у комерційному питанні виступило на боці керівництва ЄДАПС, а не уряду", - сказав Уманський "Дзеркалу тижня".

"Директор Музика за станом здоров'я часто перебував на лікарняному, а відповідальність перед органом управління несе тільки директор. Його заступники ніякої відповідальності не несли - я навіть не міг отримати від них пояснювальні. Тому ми внесли зміни в статут підприємства відповідно до повноважень Мінфіну та наділили заступників не тільки правами, а й відповідальністю. Все інше - це політика", - додав він.

Водночас "Дзеркало тижня" називає дуже дивним те, що монопольне становище ЄДАПС відкрилося керівництву уряду тільки тепер, адже перші півтора роки своєї роботи "Тимошенко чудово взаємодіяла з ЄДАПС".

За даними джерел газети, близьких до керівництва уряду, Кабмін не ставить мети замінити ЄДАПС як виробника, проте хотів би поміняти формат стосунків.

Заблокувавши перерахування коштів Держказначейством і змістивши директора "України", уряд серйозно ускладнив роботу ЄДАПС і свідомо спровокував конфліктну ситуацію для заміни керівництва поліграфкомбінату.

"Таким чином, акцією на комбінаті "Україна" уряд не стільки має на меті радикально змінити ситуацію на комбінаті перед другим туром, скільки продовжує послідовну боротьбу за зміну правил гри на ринку", - пише ДТ.

Водночас, зазначає видання, ці плани становлять "смертельну загрозу" для групи регіонала Грицака, близької до нинішнього керівництва ЄДАПС.

Джерела "ДТ" у Мінфіні також зазначають, що міністерство не підтримувало ідеї змінити директора комбінату Валентина Музику до виборів, "що рішення їм спустили згори".

"Повноцінного керівника Мінфін зможе призначити тільки після проведення тендера на заміщення цієї посади, і тендер відбудеться вже після 7 лютого. Громадяни ж навряд чи можуть сподіватися, що випуск закордонних паспортів поновиться до початку березня", - пише газета.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування