Азаров "оживив" і віддав Мінфіну комбінат, який друкує закордонні паспорти

Четвер, 18 березня 2010, 14:39

Кабінет міністрів припинив ліквідацію державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів" і відновив його діяльність.

Це визначено постановою уряду Миколи Азарова № 268 від 17 березня, якою скасовані попередні рішення Кабміну Юлії Тимошенко щодо комбінату.  

Цією постановою Кабмін ліквідує казенне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" та водночас припиняє процедуру ліквідації державного підприємства з аналогічною назвою, відновлюючи діяльність останнього.

При цьому встановлюється, що держпідприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" належить до сфери управління Міністерства фінансів.

Також за даною постановою визнаються такими, що втратили чинність, розпорядження Кабміну від 17 лютого цього року "Про заходи щодо удосконалення державного регулювання та посилення контролю у сфері виготовлення бланків цінних паперів і документів суворої звітності" і постанова № 218 від 2 березня щодо утворення казенного підприємства поліграфкомбінат "Україна".

Як відомо, між першим і другим туром виборів президента на початку 2010 року навколо поліграфкомбінату "Україна" розгорнувся скандал, пов'язаний зі зміною керівника, який переріс у протистояння депутатів від Партії регіонів і уряду Тимошенко.

"Регіонали" звинувачували людей з оточення Тимошенко у спробі захопити підприємство, яке друкує і виборчі бюлетені, і надрукувати додатково 1,5 млн. бюлетенів до другого туру виборів.  

Після другого туру президентських виборів Тимошенко ініціювала зміну статусу поліграфкомбінату "Україна" з виготовлення цінних паперів з державного на казенний, а потім постановила ліквідувати держпідприємство з такою назвою.

Комбінат "Україна" пов’язаний із концерном ЄДАПС, який виготовляє бланки для закордонних паспортів. Концерн пов’язують із "регіоналом" Василем Грицаком.

Екс-голова МВС Юрій Луценко під час конфлікту довкола комбінату стверджував, що Партія регіонів протистоїть зміні керівництва комбінату, захищаючи інтерес свого соратника, – а нібито друком додаткових бюлетенів лише прикривається.

Статус підприємства визначає його підпорядкування і, відповідно, спосіб призначення керівника. Державне працює безпосередньо з урядом, казенне – підпорядковується певній установі.

"Українська правда", "Економічна правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Виробництво паспортів і прав припиняється через "крадіжки Турчинова"?
Турчинов сподівається через "Україну" витурити ЄДАПС з паспортної справи
100 тисяч українців чекають паспортів через конфлікт з ЄДАПСом
КС залишив за МВС повноваження з реєстрації й видачі паспортів
ПАРТІЯ РЕГІОНІВ: НЕВІДОМІ ЗАХОПИЛИ КОМБІНАТ, ДЕ ДРУКУЮТЬ БЮЛЕТЕНІ
Захоплення комбінату "Україна". ВІДЕО
БЮТ про комбінат "Україна": "Дурість не має меж"
У Тимошенко визнали, що втратили контроль над "Україною"
Луценко скаржиться, що на його орлів завели 2 справи за комбінат "Україна"
Луценко не дає допитати своїх людей
У Тимошенко не бачили рішення суду щодо комбінату "Україна"
Директор виборчого комбінату скаржиться, що його переслідує чорний джип
Багатостраждальний комбінат отримав нового начальника
Тимошенко наостанок вирішила вбити курку, яка несла золоті яйця Партії регіонів
Усі новини...