Чорновіл готовий погодитися на ексгумацію тіла батька

Середа, 24 лютого 2010, 21:44

Екс-регіонал Тарас Чорновіл має намір дати Генпрокуратурі згоду на ексгумацію тіла свого батька В'ячеслава Чорновола.

"Я готовий дати згоду, але має бути дотримана процедура", - сказав він, повідомляють Українські новини.

При цьому депутат підкреслив, що процедура ексгумації тіла екс-лідера "Народного Руху" повинна проходити в таємниці від громадськості.

"Основним пунктом з приводу ексгумації є те, що ця процедура повинна пройти відповідно до цілого ряду норм, зокрема, таємності її проведення", - сказав Чорновіл.

"Потім нехай буде відомо все, але дата проведення ексгумації, момент її проведення, сам факт підготовки до неї - це речі, які в нашому істеричному політикумі заявляти не можна", - вважає він.

Таким чином, на думку депутата, вдасться на момент проведення ексгумації уникнути будь-яких інцидентів, провокацій і появи неадекватних осіб на Байковому кладовищі, де похований його батько.

Він підкреслив, що відкликав свою попередню згоду на ексгумацію тіла батька тільки через те, що, незважаючи на домовленість, в порушення процедурних норм сталося розголошення факту підготовки до ексгумації.

При цьому Чорновіл зазначив, що звернення з боку Генпрокуратури з цього питання до нього поки що не надходило.

"Поки що від слідства ніхто не звертався, і у мене тиха підозра, що там усунули керівника слідчої групи, який надмірно активно залазив у суть питань, і зараз цю справу можуть знову гальмувати", - сказав депутат.

Крім того, Чорновіл допускає, що заступник міністра внутрішніх справ Петро Коляда причетний до загибелі його батька.

"Він був причетний до заминання справи з розслідування за президента Кучми, а потім з'явився на тій же посаді у Луценка", - сказав він.

"Він особисто покривав усі справи і розвалював слідство, і відповідно, може мати абсолютно всю інформацію як куратор слідства. Я не виключаю, що він безпосередньо причетний до вбивства (Чорновола)", - заявив депутат.

На його думку, Коляду, а також затриманого в липні 2009 року колишнього начальника кримінальної розвідки МВС Олексія Пукача необхідно допитати у справі про загибель екс-лідера "Народного Руху".

Як відомо, В'ячеслав Чорновіл загинув в автомобільній катастрофі 25 березня 1999.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування