Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У коаліції намітилася перша лінія розколу. Симоненко вже накинувся на Тігіпка

Середа, 17 березня 2010, 15:39

Лідер Компартії Петро Симоненко занепокоєний намірами уряду і президента продовжувати перемовини з МВФ про надання кредитів.

Про це він заявив у середу, повідомляє прес-служба Компартії.

“Ми з вами є свідками, як через МВФ, ВТО, Світовий банк знищувалися і дотепер знищуються потужні промислові підприємства України, сільгоспвиробництво, як вітчизняні виробники “видавлюються” з внутрішнього ринку на догоду іноземним корпораціям та компаніям", - сказав Симоненко.

"І доки немає детальних економічних розрахунків та прогнозів втрат і здобутків, вести мову про нові кредити, - це означає свідомо накидати фінансовий зашморг на людей і країну”, - додав він.

Симоненко підкреслив, що участь у будь-яких економічних союзах та міжнародних організаціях "це інструмент для розвитку власної економіки, науки, культури, освіти, інструмент підвищення рівня життя та добробуту власного народу".

При цьому він розкритикував віце-прем’єра Сергій Тігіпка.

“Це ганьба, коли людина, яка має відповідати за стратегію економічного розвитку країни визначає заздалегідь хибні пріоритети такі, як набуття Україною невідомо з якими повноваженнями асоційованого членства в ЄС, яке, до того ж, обмежує вітчизняного виробника у головних секторах української економіки, зокрема сільському господарстві", - сказав Симоненко.

"Хоча, що стосується віце-прем’єр міністра Сергій Тігіпка — це не дивно. Він обіймав таку ж посаду за часів Лазаренка, був міністром економіки при Ющенко, очолював Нацбанк при Кучмі”, - додав він.

Симоненко закликав урядовців "опуститися на грішну землю і зайнятися не “болтологією” на тему стратегічних пріоритетів, а реальною економікою, виходячи з нагальних проблем простої людини і суспільства".

“Ми будемо вимагати від уряду детального звіту про втрати, яких потерпає наша країна і наші громадяни після кабального вступу до ВТО, а також звіту про використання та умови отримання кредитів МВФ і пропозицій щодо перегляду умов співробітництва України з цими міжнародними організаціями”, - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування