Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович замахнувся скасувати незаконні акти і листи попередників

П'ятниця, 19 березня 2010, 12:53

Практично кожен 8-мий нормативно-правовий акт протягом 2009 року застосовувався в Україні без державної реєстрації, а отже незаконно.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на результати перевірок Мін’юсту щодо додержання суб‘єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

За словами Лавриновича, 12% нормативно-правових актів протягом минулого року не подавалися суб’єктами нормотворення на державну реєстрацію до органів юстиції та незаконно направлялися на виконання без державної реєстрації.

Міністр наголосив, що такі акти не можуть вважатися чинними, оскільки не пройшли держреєстрацію в органах юстиції.

Крім того, такі акти не проходили правову експертизу і, як правило, містять норми, що суперечать законодавству, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Разом з тим, попри те, що виявлені під час перевірок незареєстровані нормативно-правові акти підлягають негайному скасуванню, на сьогодні залишаються не скасованими 16% нормативно-правових актів, виявлених під час перевірок.

"Зазначене свідчить про ігнорування суб’єктами нормотворення законних вимог Міністерства юстиції щодо усунення порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів", - зазначив Лавринович.

Крім того, повідомив він, перевірками виявлено незаконну практику встановлення нових правових норм листами.

У зв’язку з цим Міністерство юстиції підготувало проекти розпоряджень Кабінету міністрів про скасування актів та відкликання з місць застосування і скасування листів, що встановлюють нові правові норми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...