Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук звинувачує людей Литвина в затягуванні справи про "смерть" коаліції

П'ятниця, 19 березня 2010, 15:11

Представники Володимира Литвина затягують розгляд у суді справи про протиправність оголошення спікером припинення діяльності коаліції БЮТ, НУНС та Блоку Литвина.

Таку заяву зробив депутат НУНС Микола Катеринчук, повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу "Європейської партії", лідером якої є Катеринчук.

За словами депутата, у п'ятницю Окружний адміністративний суд Києва почав попередній розгляд на засіданні справи, у якій були об'єднані його позов і позов депутата НУНС Романа Зварича.

Однак засідання було перенесено на 26 березня через те, що представники спікера, порушуючи приписання постанови суду, не надали свої письмові заперечення на позов, заявляє Катеринчук.

Водночас він підкреслив, що усно на суді представники Литвина заперечували проти задоволення позову.

Катеринчук повідомив, що представники спікера заперечували проти задоволення позову у зв'язку з тим, що, на їхню думку, у позові ставиться під сумнів конституційність закону "Про регламент Верховної Ради".

Депутат також зазначив, що головуючий у справі Олег Бачун ще на попередньому засіданні звернув увагу представників спікера на неприпустимість невиконання розпоряджень суду щодо обов'язкового надання письмових заперечень.

При цьому суддя, за словами Катеринчука, також нагадав їм, що 10 березня представникам Литвина були вручені екземпляри постанов суду про відкриття провадження й відмову у вживанні заходів забезпечення позову.

Депутат повідомив, що представники спікера відмовилися особисто одержати екземпляр позовної заяви, висловивши побажання, щоб його направили поштою.

Як відомо, 2 березня Литвин оголосив про припинення діяльності коаліції "Національного розвитку, стабільності й порядку", в яку входили фракції БЮТ, НУНС та Блоку Литвина.

Катеринчук і Зварич заявили про намір оскаржити у Вищому адміністративному суді оголошення про припинення діяльності попередньої коаліції.

5 березня Катеринчук попросив Окружний адмінсуд Києва визнати протиправним оголошення Литвином припинення діяльності цієї коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: