Моряки "Фаїни" скаржаться, що з ними так і не розрахувалися

Неділя, 21 березня 2010, 13:26

Моряки судна "Фаїна" заявляють, що роботодавець так і розрахувався з ними рейс.

П'ятеро членів екіпажу повідомили, що деяким морякам не виплатили частину зарплати, інші не отримали гроші за лікарняний і компенсацію за втрачені особисті речі.

Члени екіпажу стверджують, що після повернення з піратського полону в лютому 2009 року всі, крім двох членів команди, надали розписки в офісі крюінгової компанії про те, що не мають жодних фінансових претензій до судновласника.

За це компанія пообіцяла виплатити екіпажу всі компенсації. Однак гроші морякам там не виплатили, повідомляє Інтерфакс із посиланням на 5 канал.

При цьому в офісі компанії, яка брала моряків на роботу, ситуацію не коментують.

Українські моряки звернулися в прокуратуру і до президента Віктора Януковича.

Як відомо, українське судно "Фаїна" було захоплене сомалійськими піратами 25 вересня 2008 року в нейтральних водах ближче до Кенії.

Судно слідувало під прапором Белізу до Кенії і перевозило військову техніку, зокрема близько 30 танків Т-72, запчастини до бронетехніки.

Hа борту судна "Фаїна" був 21 член екіпажу: 17 з них - громадяни України, троє громадяни Росії і один громадянин Латвії. Капітан судна, громадянин Росії, помер незабаром після захоплення судна.

4 лютого ізраїльський власник "Фаїни" заплатив $3,2 мільйони за звільнення судна. 5 лютого ввечері остання група піратів залишила борт судна.

12 лютого "Фаїна" прибула до кенійського порту Момбаса, а 13 лютого екіпаж судна прибув на літаку до Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News