США раді, що в Азарова є план

Вівторок, 23 березня 2010, 11:57

США сподіваються на проведення реформ в Україні.

Про це заявив заступник міністра фінансів США Крістофер Смарт на зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, інформує сайт уряду .

На його думку, зараз час для проведення реформ в Україні дуже вдалий, оскільки світова економіка саме виходить з кризи і до української держави прикута увага світового співтовариства.

За словами заступника міністра фінансів США, ситуація в Україні поступово покращується, про що свідчить, зокрема, зростання суверенного рейтингу Україні і котування українських цінних паперів.

"Інвестори знову зацікавилися Україною", - зазначив Крістофер Смарт.  Заступник міністра фінансів США переконаний, що зростання української економіки в довготерміновій перспективі  - це питання залучення інвестицій.

"Мені дуже важливо було почути від вас, що Уряд свідомий неминучості послідовних системних реформ. Це те, чого впродовж років не бачили інвестори. Тепер вони бачать, що у вашого Уряду є план і є політична воля", - сказав Смарт.

У свою чергу, Азаров заявив, що перед урядом "на першому етапі стоїть завдання стабілізувати ситуацію, прийняти реалістичний бюджет, який би оздоровив систему державних фінансів, і впродовж 2-3 років привести держбюджет до прийнятного дефіциту, а також вийти на самофінансування Пенсійного фонду".

Він також  зазначив, що уряд має намір ліквідувати дефіцит НАК "Нафтогаз-України", вивести компанію на власне фінансування, а також економічно обґрунтовано скоригувати газову угоду з Росією.

За словами прем'єра, уряд сконцентрує ресурси на вирішальних для сталого економічного зростання напрямках: енергозбереженні, модернізації промислового виробництва та розвитку інфраструктури в державі.

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування