Азаров знову хоче звільняти по 20 осіб за засідання?

Середа, 24 березня 2010, 14:17

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає за необхідне здійснити серйозні кадрові зміни в Державній податковій адміністрації.

"Потрібні дуже серйозні кадрові зміни", - сказав він журналістам після представлення колективові податкової нового глави відомства Олександра Папаїки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, ДПАУ в останні роки втратила довіру платників податків і допустила збільшення рівня корупції. Зокрема, за "відкат" у розмірі 50% здійснювалося відшкодування ПДВ "абсолютно без будь-яких обґрунтувань", тоді як за обґрунтоване відшкодування підприємцям доводилося платити хабар на рівні 20-30%.

Прем'єр-міністр зажадав від нового глави ДПАУ забезпечити передачу матеріалів про чиновників відомства, які "найбільше відзначилися", в прокуратуру.

У той же час Азаров відзначив, що не має інформацію про причетність до корупційних дій колишнього керівника ДПАУ Сергія Буряка.

Говорячи про задачі, що стоять перед податковою адміністрацією, глава уряду назвав необхідність скорочення податкової недостачі і зменшення авансових платежів.

"Податки повинні платити всі", - сказав Азаров про першочергову задачу ДПАУ.

Крім того, він відзначив проблему тіньових зарплат. За його оцінкою, при низькій ставці податку на доходи фізичних осіб до 50% зарплат виплачується в конвертах.

Як відомо, під час перебування главою податковою Азаров розповідав, як звільняв по 20-30 осіб за засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування