У "Лівому блоці" почалися чвари через "портфелі", погрожують розвалом

П'ятниця, 26 березня 2010, 09:07

Керівництво партії "Справедливість" вимагає від Компартії дотримуватися домовленостей про розподіл посад у владних структурах.

У противному випадку лідер "Справедливості" Станіслав Ніколаєнко обіцяє перейти в опозицію, пише "Комерсант-Україна".

Член виконкому партії "Справедливість", голова запорізької облорганізації Василь Хотлубей написав центральному партійному керівництву лист, у якому він вимагає негайно провести засідання виконкому для "серйозного аналізу угоди про створення блоку лівих і лівоцентристських сил".

Восени минулого року лідери Компартії, Союзу лівих сил, Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) та "Справедливості" підписали документи про створення "Лівого блоку" для підтримки лідера КПУ Петра Симоненка на президентських виборах.

Хотлубей звинувачує союзників по "Лівому блоку" від Компартії у недотриманні досягнутих раніше домовленостей про розподіл посад.

"Ми бачимо, що керівництво КПУ забуло про угоди, про договір. Так само поводяться і "Регіони". "Старші брати" по блоку – комуністи – у відношенні до своїх союзників – партій "Справедливість", СЛС і СДПУ(о), м'яко кажучи, поводяться некоректно", - говориться в його листі.

"Діючи за принципом Попандопуло "це мені, це знову мені" і т.д., а іншим членам блоку дуля, КПУ забула про своїх союзників, і це ставить під загрозу подальшу взаємодію учасників блоку", - додає Хотлубей.

Ніколаєнко сказав газеті: "У понеділок (29 березня) ми обов'язково обговоримо цей лист на засіданні виконкому. Якщо ліві сили увійшли у владу, то вони повинні чітко формулювати свої пропозиції і через владу їх реалізовувати. Якщо ні, то ми повинні піти в опозицію".

За його словами, пропозиції щодо кандидатур на посаді вже давно внесені, однак відповіді від КПУ не прийшло.

У КПУ в четвер попросили колег по блоку не вчиняти поспішних дій.

"На сьогоднішній день значна кількість призначень ще не відбулася. Тому робити якісь заяви чи висновки в цьому напрямку рано", - сказав нардеп-комуніст Олександр Голуб.

Ще один співрозмовник із керівників КПУ зізнався: "Ми самі не задоволені спілкуванням з "регіоналами" у кадрових питаннях, усе вирішиться у найближчі дні".

Коментуючи вимоги союзників, він наголосив, що, перш ніж просити в "регіоналів" посади для представників "Лівого блоку", "комуністи мають намір оцінити внесок цих політичних сил у виборчу кампанію".

"У партії "Справедливість" розраховували на посаду міністра освіти і науки. Але їхня участь у виборчій кампанії викликало багато нарікань...", - повідомив член КПУ.

Утім, у КПУ не вважають, що розрив відносин із "Лівим блоком" позначиться негативно на їхньому подальшому існуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування