Азаров доручив "оживити" розмову з Канадою

Вівторок, 30 березня 2010, 19:00
Україна зацікавлена у найшвидшому підписанні угоди про вільну торгівлю з Канадою.

Про це повідомив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з послом Канади в Україні Даніелем Кароном, повідомляє прес-служба уряду.

Він зауважив, що минулого року різко знизився обсяг торгових відносин між Україною та Канадою: "Він склав лише 382 мільйонів доларів. Для таких країн, як Канада і Україна це не гроші. І це говорить про те, що практично торгівля завмерла".

При цьому Азаров наголосив, що потенціал двох країн набагато більший: "Ми можемо в п'ять разів збільшити товарообіг".

І тому зараз, за його словами, Україна готова приступити до переговорів щодо підписання угоди про вільну торгівлю між двома країнами. Прем'єр впевнений, що ця угода принесе взаємну вигоду як Україні, так і Канаді.

Азаров дав доручення "оживити" роботу міжурядової комісії та активізувати роботу з підготовки підписання угоди.

Він зазначив, що Україна готова прийняти канадську делегацію високого рівня, яка збирається прибути в травні для обговорення ряду питань співробітництва, зокрема і щодо підписання угоди про вільну торгівлю.

У свою чергу посол Канади підкреслив, що у 2010 році Україна та Канада можуть підписати угоду про обмін молоддю та угоду про вільну торгівлю.

За його словами, вже напрацьовані варіанти цих документів. Посол впевнений в успішному завершенні переговорів щодо підписання даних угод.

Карон наголосив, що зараз ситуація в Україні стала більш стабільною та прогнозованою, як в економіці, так і в політиці. "І це створює кращі умови для ведення бізнесу в Україні", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News