АЗАРОВ УЖЕ ДОРУЧИВ ГОТУВАТИ НОВІ ГАЗОВІ КОНТРАКТИ З РОСІЄЮ

Середа, 31 березня 2010, 10:33

Україна та Росія домовилися розпочати переговори щодо зміни умов газових контрактів.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну у середу, 31 березня.

Він зазначив, що минулого року Росії вдалося отримати вигідний для себе контракт щодо постачання та транспортування газу, тоді як Україна "навпаки отримала найвищу ціну на газ серед усіх сусідів".

"Крім того, для України було передбачено вкрай жорсткі санкції за недобір обсягів газу та на випадок затримки платежів", - сказав Азаров.

За його словами, під час останніх переговорів російська сторона висунула низку вимог через невиконання Україною двосторонніх домовленостей.

"Ми досягли домовленості розпочати переговори щодо зміни умов контракту, а також укладання угод в різних напрямках співпраці - таких як енергетика, машинобудування та наука", - сказав прем'єр.

Азаров доручив підготувати відповідні двосторонні угоди першому віце-прем'єру Андрію Клюєву.

Раніше українська делегація в Москві вела переговори з керівництвом Росії та "Газпрому", зокрема, щодо перегляду газових контрактів від 19 січня 2009 року і зменшення вартості російського газу для України. Однак про якісь конкретні домовленості не повідомлялося.

Було домовлено продовжити обговорення цих питань на засіданні економічного комітету у квітні.

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін після переговорів з Азаровим 25 березня заявив, що Росія готова обговорювати зміну ціни на газ для України. Водночас він висловив переконання, що чинний газовий контракт враховує інтереси як України, так і Росії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування