Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава ЦВК: КС вважає, що "хвіст крутить собакою"

Вівторок, 13 квітня 2010, 01:19
В Україні Конституційний Суд є "чисто політичним інструментом".

Про це заявив екс-суддя КС, глава Центрвиборчкому Володимир Шаповал в ефірі 5 каналу.

"В Україні КС, як юрисдикційний орган, як суд, не існує. У нас КС - це чисто політичний інструмент, який приймає в основному політичні рішення, знаходячи для них таку формальну, юридичну оболонку", - вважає він.

Коментуючи рішення КС, яким визнається законним індивідуальне членство депутатів в коаліції, Шаповал сказав: "Судді КС, ті, хто голосував за це рішення, вважають, що Конституцію можна змінювати шляхом прийняття закону".

"От змінили закон, закон про регламент прийняли - це означає зміни Конституції. Це класична ситуація, коли не собака крутить хвостом, а хвіст крутить собакою", - зазначив він.

Глава ЦВК також нагадав, що існує рішення КС від 2008 року, яким визнається, що коаліція у парламенті формується тільки фракціями.

"Є рішення від 2008 року і воно діє, його ніхто не скасовував. Це велика недоречність...Хоча б треба якось сказати, що від того, попереднього рішення, ми відмовляємося", - заявив Шаповал.

"Існує ситуація, коли, залежно від політичної кон'юнктури, можна спиратися або на перше рішення, або на друге. Що й робить чинна влада, створивши цю коаліцію", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування