Герман запевняє, що Янукович стоїть на варті прав людини

Середа, 14 квітня 2010, 19:58
Дотримання і гарантування прав людини з боку владних структур є і залишатиметься під постійним контролем президента.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман, повідомляє її прес-служба.

"Буде робитися усе можливе, щоб жоден випадок порушення цих прав не залишився без відповідної реакції з боку влади, а винні - не уникнули покарання", - зазначила вона.

"Президент всіляко підтримуватиме правові ініціативи, спрямовані на приведення законодавства України у цій сфері у відповідність з міжнародними нормами", - наголосила Герман.

"У цьому зв'язку ідея створення механізму незалежного розгляду скарг на дії міліції гідна підтримки і відповідне доручення стосовно розробки такого механізму буде дане Главою держави найближчим часом", - підкреслила вона.

За словами Герман, Віктор Янукович вважає, що "гарантії безумного забезпечення прав людини лежать через судову реформу".

"Робота над нею вже розпочалася і президент зробить усе, щоб судова гілка влади в Україні стала справді незалежною", - зазначила чиновник.

"Загалом усі рекомендації Amnesty International керівництвом України будуть уважно вивчені і проаналізовані з тим, щоб випадки порушення прав людини в нашій державі не виходили за межі норм, прийнятих в усіх цивілізованих країнах", - сказала вона.

Як відомо, раніше старший директор Amnesty International Нікола Дакворт заявила, що ця організація вимагає від президента й уряду України забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у порушеннях прав людини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування