Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Словаччина вже готова барти участь у модернізації української "труби"

П'ятниця, 16 квітня 2010, 10:29

Словаччина готова взяти участь у реалізації проекту з модернізації української газотранспортної системи.

Про це заявив міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба українського уряду.

"Модернізація газотранспортної системи надзвичайно цікава нашій країні як учасниці транзиту газу", - зазначив Лайчак у відповідь на пропозицію Азарова щодо участі на паритетних умовах України, Росії та Євросоюзу в модернізації української ГТС.

Азаров повідомив, що дана тема обговорювалася під час його зустрічі з російським керівництвом.

"Ми пропонуємо на паритетних умовах модернізувати ГТС, підвищити її економічну ефективність, зробити прокачування більш дешевим та  збільшити швидкість прокачування газу, таким чином збільшивши пропускну здатність до 200 млрд. куб. м", - сказав Азаров.

За словами Лайчака, такий проект має підтримку, оскільки і Словаччина, і Україна як країни-транзитери зацікавлені у стабільній експлуатації діючих газових систем.

Крім того, сторони висловилися за інтенсивний розвиток співпраці двох країн в економічній сфері загалом.

Урядовці домовилися про проведення у цьому році  засідання українсько-словацької міжурядової комісії з економічного та промислового співробітництва.

"Ми готові провести засідання цієї комісії на серйозному рівні, щоб не тільки проаналізувати ситуацію з товарообігом, але і дати новий імпульс нашим відносинам", - повідомив Азаров.

Лайчак же відзначив енергійний фаховий підхід нового українського уряду до вирішення проблем. "Саме такої відвертості і конкретності чекали в Європі, втомленій українськими проблемами", - сказав він.

Лайчак повідомив, що у цьому році планується візит президента Словаччини до України.

Він висловив готовність свої країни поглиблювати співпрацю з Україною в економічній та енергетичній сферах.

Зокрема, Лайчак підтримує прагнення України в підписанні з Європейським Союзом угод про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування