Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу по Сацюку можуть закрити?

Вівторок, 20 квітня 2010, 12:44
 

Генпрокуратура розгляне законність порушення кримінальної справи проти Володимира Сацюка, що проходить у справі про отруєння Віктора Ющенка.

Про це в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні" заявив генпрокурор Олександр Медведько.

"Щодо Володимира Сацюка кримінальна справа не закрита, а припинена, тому що він наразі у Росії. Скажу більше: зараз до нас надійшла маса депутатських звернень, у яких ставиться під сумнів законність порушення кримінальної справи щодо Сацюка. Будемо це зараз вивчати і розглядати", - повідомив генпрокурор.

На питання, чи відомо, хто безпосередньо підсипав діоксин Ющенку, Медведько заявив: "У нас немає даних, хто саме отруїв. Це ще має бути з'ясоване. Версії найрізноманітніші, їх потрібно перевірити. Я вважаю, не можна про це говорити, поки не буде закінчено слідство".

У той же час він підкреслив, що отруєння діоксином мало місце.

"Так, вони (депутатська комісія Сівковича) заявляли, що не було отруєння. Генпрокуратура не раз спростовувала це. Факт отруєння діоксином мав місце, я це не вигадав, у матеріалах справи є висновки експертів", - заявив Медведько.

У той же час генпрокурор не зміг спрогнозувати, коли закінчиться розслідування в справі про отруєння Ющенка.

"Я доручив курувати розслідування низки справ, у тому числі і про отруєння Ющенка, моєму заступникові Віталієві Щьоткіну. Він підійшов до цього серйозно і ґрунтовно. Їм організоване вивчення всіх справ, а це десятки, а то й сотні томів. Коли він закінчить, ми будемо ухвалювати рішення, куди і як рухатися далі. Прокурор, що наглядає, має сам розібратися. Так що поки не вислухаю його звіт, нічого не можу сказати", - заявив Медведько.

Відповідно до найбільш поширеної версії, Віктор Ющенко був отруєний 5 вересня 2004 року під час вечері з главою СБУ Ігорем Смєшком на дачі заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування