Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров полетів на зустріч із Путіним на курорт

П'ятниця, 30 квітня 2010, 09:36

Прем`єр-міністр Микола Азаров відбув з одноденним робочим візитом у Сочі (Росія).

Спільно з прем`єр-міністром Росії Володимиром Путіним він проведе у п'ятницю 6-е засідання комітету з питань економічної співпраці україно-російської міждержавної комісії.

Як повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на прес-службу уряду РФ, планується, що сторони обговорять перспективні проекти взаємодії в таких галузях, як енергетика, промисловість, транспорт, освоєння космосу.

У сфері ядерної енергетики опрацьовується російська пропозиція про створення об'єднаного холдингу з метою інтеграції атомної промисловості й енергетики, включаючи генерацію, машинобудування і ядерний паливний цикл.

Крім того, продовжується підготовка довгострокового контракту на постачання після 2010 року ядерного палива для АЕС України. Ведеться робота з підготовки до підписання міжурядової угоди про будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької АЕС.

Планується активізувати роботу в галузі видобутку природного урану на території України - насамперед, провести техніко-економічну оцінку Новокостянтинівського родовища, визначити базові умови і взаємоприйнятні організаційно-правові форми співпраці.

У сфері авіаційної промисловості розглядається можливість створення на ринкових принципах об'єднань підприємств для тіснішої інтеграції з авіаційними підприємствами і науковими організаціями Росії з метою ефективної реалізації спільних авіаційних програм: спільного виробництва літаків Ан-140, Ан-148, Ан-70, Ту-334, двигунів для літаків Як-130, Бе-200 і вертольотів, а також поновлення серійного випуску літаків сімейства Ан-124.

Як зазначили в прес-службі уряду РФ, вирішення питання про продовження базування Чорноморського флоту РФ у Криму як мінімум до 2042 року створює сприятливі передумови для зміцнення науково-технологічної і виробничої взаємодії в будівництві, обслуговуванні й ремонті судів. Сторони обговорюють наявні і перспективні напрямки співпраці в суднобудівній галузі.

Так, Росія й Україна планують проводити спільні роботи з будівництва і ремонту судів, плавучих і стаціонарних морських платформ для роботи на континентальному шельфі, розширювати кооперацію суднобудівних підприємств, вести спільні наукові розробки, розширювати обсяги зустрічних постачань суднового устаткування і суднобудівних матеріалів, і т.ін.

Як зазначили в прес-службі, намітилися шляхи розширення співпраці в агропромисловій сфері: в галузі сільгоспмашинобудування, насінництва, координації підходів із питань ринку зерна, постачань молочної продукції з України в Росію.

Сердь іншого, очікується, що прем'єри також торкнуться важливих гуманітарних проектів, спрямованих на збереження і зміцнення спільної культурної спадщини народів Росії й України, насамперед - хід підготовки до святкування 65-річчя Перемоги.

За підсумками засідання планується підписати протокол засідання, а також меморандуми про співпрацю між ДП "Енергоринок" і ДПЗД "Укрінтеренерго" і ВАТ "ІНТЕР РАТ ЄЕС", про співпрацю між ВАТ "Укргідроенерго" і ВАТ "Росгидроенерго".

У поїздці Азарова супроводжують міністр палива та енергетики Юрій Бойко, міністр транспорту і зв`язку Костянтин Єфименко, міністр промполітики Дмитро Колесніков, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, міністр економіки Василь Цушко, міністр освіти і науки Дмитро Табачник, заступник глави адміністрації президента Андрій Гончарук, а також представники НАК "Нафтогаз України".

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...