Азаров обіцяє продовжувати з Росією у тому ж дусі

Четвер, 13 травня 2010, 19:33
Уряд продовжує переговори з Росією щодо низки спільних проектів.

Про це повідомив прем'єр Микола Азаров, виступаючи на загальних зборах Національної академії наук, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми продовжуємо роботу над проектами в галузі авіабудування, суднобудування, енергетичній, машинобудування, будівництва заводу з виробництва ядерного палива та в інших напрямах", - наголосив Азаров.

Він додав, що Україна виступає ініціатором більшості двосторонніх проектів: "Я прихильник такої ініціативи, тому що бачу в цьому один з визначальних факторів розвитку економіки України, і ми будемо цю лінію продовжувати і надалі".

За словами прем'єра, Україна веде серйозні переговори з Росією про проекти щодо пожвавлення співробітництва у галузі суднобудування. Також тривають переговори щодо проектів співпраці в авіабудівній галузі.

Азаров зазначив, що переговори з авіабудування, які планувалося завершити до 17 травня, проходять доволі складно, тому що сторони орієнтуються на власні інтереси, а також "позначається недовіра, яка є наслідком недалекоглядної політики попередньої влади", йдеться у повідомленні.

Прем'єр зазначив, що Україна та Росія під час останніх переговорів домовилися протягом двох місяців вирішити також питання модернізації української газотранспортної системи та гарантування обсягів транспортування газу і нафти територією України.

"Ми розпочали переговори як з Росією, так і з ЄС, повертаємося до ідеї газового консорціуму, перш за все, маючи на увазі вкладення необхідних ресурсів у повну заміну труб і будівництво більш потужних компресорних перекачувальних станцій", - сказав він.

"Переговори теж йдуть непросто, але на останній зустрічі в Сочі ми домовилися протягом двох місяців цю проблему вирішити", - наголосив Азаров.

Він зазначив, що уряд у вирішенні цього питання буде діяти відкрито: "По-перше, ми ні від кого нічого не приховуємо, а по-друге, ми будемо діяти рішуче настільки, наскільки вважаємо за необхідне".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News