Азаров каже, що Тігіпка неправильно витлумачили

П'ятниця, 21 травня 2010, 19:42
Україна закінчить 2010 рік з плановим дефіцитом бюджету в 5,3%.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на прес-конференції в Санкт-Петербурзі в п'ятницю.

"Сказати, що зараз дефіцит бюджету 5,3% я, природно, не можу, оскільки бюджетний рік, по суті справи, тільки почався - закон набув чинності кілька тижнів тому", - сказав він.

"Тому зараз фінансова ситуація непроста, але вона, безумовно, буде стабілізована і ми кінець року закінчимо з таким дефіцитом", - заявив прем'єр.

При цьому Азаров відмовився коментувати заяву віце-прем'єра Сергія Тігіпка щодо сумнівів Міжнародного валютного фонду щодо можливості виконання держбюджету, вказавши, що слова його підлеглого могли бути неправильно витлумачені.

Прем'єр повідомив, що Тігіпко був присутній разом з ним на переговорах з представниками МВФ, під час яких вони, вислухавши позицію уряду, "висловили сумніви - як буде за фактом".

Азаров зазначив, що Україна виконала рекомендації МВФ щодо прийняття держбюджету з таким обсягом дефіциту, представила необхідний фінансовий план "Нафтогазу".

Прем'єр також зазначив, що виконання держбюджету сприятиме прийнятий у вівторок у Верховній Раді закон про додаткові джерела фінансування у вигляді акцизів.

"Якщо МВФ хоче з нами разом брати участь у цьому успіху, а це буде великий успіх - з 16% (дефіциту держбюджету) у минулому році стабілізувати ситуацію і прийти до 5,3% - ми з МВФ готові розділити цей успіх", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування